Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Περίπου 400 Σομαλοί πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να αγνοούνται, σε μία ακόμα ναυτική τραγωδία, όταν προσπάθησαν να περάσουν με βάρκες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα έγινε στα ανοικτά της Αιγύπτου όταν προσπάθησαν να φτάσουν στην Ιταλία και ενώ τις σορούς έξι ανθρώπων είχε περισυλλέξει το πλοίο «Αquarius». Πληροφορίες, επίσης, ανέφεραν πως πλοίο ΜΚΟ εντόπισε σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή 108 μετανάστες που διεσώθησαν.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από τα πυρά δυνάμεων «ασφαλείας» στη βόρεια πόλη του Μάλι, Κιντάλ, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της δράσης των Γάλλων στρατιωτών στη χώρα. Αφορμή έδωσε πρόσφατο μπαράζ δεκάδων συλλήψεων πολιτών από Γάλλους στρατιώτες.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Ενα επτάχρονο αγόρι σκοτώθηκε χτες στην πόλη Μολόκο του βόρειου Καμερούν, όταν πατήθηκε από τους τροχούς αυτοκινήτου που συνόδευε την Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, κατά την έναρξη επίσημης επίσκεψης στην αφρικανική χώρα. Αφορμή για την εμφάνιση της Πάουερ στην περιοχή δίνουν οι επιχειρήσεις που γίνονται εδώ και καιρό από στρατούς χωρών της περιοχής, με πρόσχημα τη δράση των Νιγηριανών τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ».

ΑΜΜΑΝ.-- Η Ιορδανία ανακάλεσε χτες τον πρεσβευτή της στο Ιράν για διαβουλεύσεις με αφορμή, όπως ανακοινώθηκε, «προσπάθειες ανάμειξης της Τεχεράνης σε αραβικές υποθέσεις».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Αναβολή δόθηκε στις προγραμματισμένες να αρχίσουν χτες ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές της Υεμένης στην πόλη του Κουβέιτ, με φόντο τις εκατέρωθεν καταγγελίες για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας που άρχισε την περασμένη βδομάδα. Στο μεταξύ, στο Κουβέιτ η παραγωγή πετρελαίου έπεσε στο μισό, καθώς ξεκίνησε το Σάββατο η επ' αόριστον απεργία πάνω από 20.000 εργαζομένων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας με μισθολογικά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ