Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συμφωνίες για μπίζνες προς όφελος των μονοπωλίων

ΚΑΪΡΟ - ΒΗΡΥΤΟΣ - ΑΜΜΑΝ.--

Συμφωνίες - μποναμά για τα γαλλικά μονοπώλια και τα γεωπολιτικά συμφέροντα της αστικής τάξης προωθεί από το Σάββατο σε Λίβανο, Αίγυπτο και Ιορδανία ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συνοδεία δεκάδων Γάλλων επιχειρηματιών.

Στο Λίβανο διερεύνησε τις πιθανότητες εξεύρεσης νέων «πελατών» για τα γαλλικά μονοπώλια, μετά την προ μηνών απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αναστείλει στρατιωτική βοήθεια προς τη Βηρυτό ύψους 3 δισ. δολαρίων που είχε ανατεθεί αποκλειστικά στη Γαλλία. Απηύθυνε στη συνέχεια «εκκλήσεις» στα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου του Λιβάνου για άρση του αδιεξόδου στις μαραθώνιες προσπάθειες εκλογής νέου Προέδρου στη χώρα και έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για το πάνω από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες που ζουν στο Λίβανο, υποσχόμενος «βοήθεια» για τη στήριξή τους στο λιβανέζικο έδαφος ύψους 150.000.000 ευρώ έως το 2019.

Στην Αίγυπτο υπέγραψε, παρουσία του Αιγύπτιου ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, συμφωνίες νέου εξοπλιστικού πακέτου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων και έκλεισε δάνεια υπέρ των συμφερόντων γαλλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κατασκευών, της Ενέργειας, των Ανανεώσιμων Πηγών άλλων 300.000.000 ευρώ.

Ο Ολάντ ολοκληρώνει την περιοδεία του σε χώρες της Μ. Ανατολής σήμερα στην Ιορδανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ