Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επαφές Ακιντζί στη Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία, μια από τις ηγετικές χώρες στην Ευρώπη, δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για τη λύση του Κυπριακού», δήλωσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, σε συναντήσεις και συνεντεύξεις που είχε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του ΥΠΕΞ της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο Ακιντζί χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική» τη συνάντησή του με τον Σταϊνμάγερ (μετά την οποία δεν έγιναν δηλώσεις). Μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι αν δεν τελεσφορήσει η σημερινή, τελευταία, ευκαιρία για μια «ομοσπονδιακή λύση», τότε, οι δύο «λαοί» στο νησί θα απομακρυνθούν πολύ περισσότερο ο ένας από τον άλλο. Επίσης, σημείωσε ξανά ότι «υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για συνεργασία στην περιοχή», που «θα μπορούσε να δυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, ΕΕ και Τουρκίας». Από τη μεριά του, ο Σταϊνμάγερ ενθάρρυνε την περαιτέρω πρόοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, όπως αναρτήθηκε σε λογαριασμό του υπουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

  • «Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται (ακόμα) και θα σας ενημερώσουμε όταν ολοκληρωθούν», απάντησε η Αγκελα Μέρκελ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τελική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τη δικαστική παραπομπή κωμικού που πρωταγωνίστησε σε βίντεο το οποίο σατίριζε τον Τούρκο Πρόεδρο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ