Πέμπτη 14 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κόντρες για την πορεία αναμόρφωσης

Καλά κρατούν από ό,τι φαίνεται οι αντιθέσεις και εντός του ΠΑΣΟΚ για το πώς πρέπει να προχωρήσει η αναμόρφωση της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας - «κεντροαριστεράς».

Ενδεικτικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος (και εις εκ των τριών διεκδικητών, πριν από μερικούς μήνες, της προεδρίας του, απέναντι στη Φώφη Γεννηματά και τον Α. Λοβέρδο), μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκη, με το σκεπτικό ότι υπονομεύει τις προσπάθειες για τη συνεργασία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Επέμεινε ότι αν ο γραμματέας δεν μπορεί να υπηρετήσει τις αποφάσεις του συνεδρίου, πρέπει να παραιτηθεί.

Τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, επικαλούνται και άλλοι, όπως κάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, για να επιχειρηματολογήσει ότι πρέπει να εστιάσουν την ανασύνθεση στο χώρο του «κέντρου» και όχι τόσο της «κεντροαριστεράς». Επιπλέον, θυμίζουμε, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε πρόσφατη Ερώτηση στη Βουλή μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού, Γ. Αμυρά, ο οποίος ήταν παλαιότερα υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και δήλωνε στα τέλη Μάρτη: «Δεν μας απασχολεί να φτιάξουμε την Κεντροαριστερά. Εμείς στο Ποτάμι είμαστε και κεντροδεξιοί. Τι να πάμε να κάνουμε; Το ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερο;»...

Ως απάντηση στον Οδ. Κωνσταντινόπουλο, ο Στ. Ξεκαλάκης ανέφερε: «Η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της παράταξης, ώστε ο πολιτικός μας χώρος να πρωταγωνιστήσει ξανά στις εξελίξεις, δεν αποτελεί παραταξιακό, αλλά πατριωτικό καθήκον (...) Γι' αυτή την ανασυγκρότηση παλεύουμε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κι εγώ προσωπικά, και η μόνη προαπαίτηση που βάζουμε είναι να στηριχθεί σε μια βάση αξιακή, ηθική, πολιτική, ιδεολογική και όχι σε λογικές μοιράσματος αξιωμάτων».

Συνέχισε: «Θεωρώ αδιανόητη την προσπάθεια ορισμένων να ακυρώσουν την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, στο βωμό μιας ευκαιριακής προσωπικής πολιτικής αναβάπτισης. Οσοι σήμερα (...) έχουν τη σκέψη και το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά και μόνο στην επίλυση εσωκομματικών διαφορών, δεν υπηρετούν την προσπάθεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ