Πέμπτη 14 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - Τ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Δεν αποκλείουν τη Χρυσή Αυγή από τα σχέδιά τους

Το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος που στήνουν με τον Γ. Καρατζαφέρη (Εθνική Ενότητα) με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή άφησε να «αιωρείται» ανοιχτό, ουσιαστικά, ο Τ. Μπαλτάκος, μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό «Alpha».

Αναλυτικότερα, κάνοντας, προηγούμενα, μια σειρά δηλώσεις για το Προσφυγικό, στην παρατήρηση ότι ίσως του χρεώσουν ότι ο λόγος του θυμίζει Χρυσή Αυγή, ο Μπαλτάκος απάντησε: «Ε και; Σημασία έχει αν αυτά που λέω είναι σωστά ή όχι, αν τα λέει αυτή ή όχι (σ.σ. η ΧΑ) δεν μου λέει τίποτα (...) Εγώ τη χώρα μου υπερασπίζομαι. Είναι σωστό; Συμφέρει τη χώρα; Δεν με απασχολεί ποιος άλλος το λέει».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΧΑ, απάντησε: «Ακόμα δεν έγινε το κόμμα (σ.σ. η Εθνική Ενότητα) καλά - καλά, είναι πολύ νωρίς για συζήτηση, δεν μας έχει απασχολήσει, εκ πρώτης όψεως όχι δεν μπορεί να γίνει. Είναι πολύ θεωρητικό, πολύ μακρινό. Δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός (...) Κανονικά δεν θα μπορούσα - όχι».

Παράλληλα, έσπευσε να ξεπλύνει τη Χρυσή Αυγή από τα εγκλήματά της, καθώς και να τα αποσυνδέσει από το ναζιστικό της χαρακτήρα: «Πολιτικά είναι άλλο πράγμα (σ.σ. η ΧΑ) και άλλο το ποινικό σκέλος. Για το ποινικό δεν έχω άποψη, απαγορεύεται από τον (σ.σ. Δικηγορικό) Σύλλογο, δεν την κρίνω τη ΧΑ ποινικά. Στον πολιτικό σχολιασμό, είπα και επέμενα ότι κακώς τα μίντια δαιμονοποιούν τη ΧΑ, όταν το κάνουν σε μια εποχή κρίσης κατά την οποία ο μέσος άνθρωπος πλήττεται από την όποια κυβέρνηση έχει και μισεί την κυβέρνηση, δεν είναι σωστό να βάζεις αντίπαλο σε όλο το πολιτικό σύστημα ένα πολιτικό κόμμα, διότι το ευνοείς, δεν το βλάπτεις. Με αυτή την πρακτική η ΧΑ δεν θα πέσει σε ποσοστά έλεγα, αυτό δικαιώθηκε από τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Για, δε, τη δίκη της ΧΑ, κάλεσε «να αναμείνουμε όλοι το αποτέλεσμα της δίκης (...) Αν η ΧΑ δικαιωθεί - απαλλαγούν - για την εγκληματική οργάνωση, δικαίως απαλλάχθηκε - αν καταδικαστεί, δικαίως καταδικάστηκε». Ακόμα παραπέρα, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτικό σχολιασμό, όταν είναι σε εξέλιξη η δίκη και δεν γνωρίζουμε καν τι θα συμβεί»...

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ενότητα, ο Τ. Μπαλτάκος την εμφάνισε ως διάδοχο της ΝΔ του Αβέρωφ, θέτοντας ως στόχο την προσέλκυση όχι μόνο ψηφοφόρων της ΧΑ, αλλά και ψηφοφόρων της ΝΔ που δεν πήγαν να την ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, απογοητευμένοι από την πορεία του κόμματος.

Παραπέρα, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν "πρόσφυγες". Ηταν μια προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ». «"Πρόσφυγας"», επέμεινε, «είναι εκείνος του οποίου κινδυνεύει η ζωή από πολεμικές κινήσεις στη χώρα του και αναγκάζεται να μετακινηθεί σε γειτονική χώρα ασφαλή. Τέτοια χώρα είναι η Τουρκία, όταν εισέρχονται εκεί είναι "πρόσφυγες". Και αναγκάζονται να μείνουν κοντά στη χώρα τους για να επανέλθουν (...) Οταν ο "πρόσφυγας" μπαίνει στην Τουρκία και το πρόβλημά του είναι πώς θα πάει στη Γερμανία με τα παιδιά του, είναι "οικονομικός μετανάστης" και εισέρχεται χωρίς έγγραφα, λαθραία».

Χύνοντας μάλιστα και αυτός εθνικιστικό δηλητήριο, επιχείρησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους πρόσφυγες με τους φτωχούς Ελληνες, «προσπερνώντας» βέβαια ότι και οι μεν και οι δε είναι θύματα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος: «Για το θέμα της φιλοξενίας λέω ότι υπάρχουν και Ελληνες άστεγοι. Κανείς δεν ασχολήθηκε με όσους ζουν σε τρώγλες στο Πέραμα. Η χώρα να φροντίσει πρώτα απ' όλα τα δικά της παιδιά και να μην ασχολείται με εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη χώρα ως ενδιάμεσο για τη Γερμανία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ