Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξαίρεση της προέδρου του Αρείου Πάγου ζητά η Γ. Τσατάνη

Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, από την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος της για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Α. Βγενόπουλο, κατέθεσε χτες η Γ. Τσατάνη. Η εισαγγελέας Εφετών ουσιαστικά καταλογίζει στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μεροληπτική στάση και «ειδική σχέση» με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο και διακρίνει συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησής της.

Ειδικότερα, εγκαλεί την Β. Θάνου για ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση που κρίνεται, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για την αμεροληψία, διότι έχει διατελέσει υπηρεσιακή πρωθυπουργός κατά την περίοδο του Σεπτέμβρη 2015 και υπηρεσιακή προϊσταμένη του τότε διατελέσαντος υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου. Μάλιστα, αναφέρει ότι με τον αναπληρωτή υπουργό έχει στενότατη συνεργασία και ιδιαίτερη υπηρεσιακή σχέση μέχρι σήμερα. Επιπλέον, αναφέρεται και στη σύνδεση της Β. Θάνου με την ιδιότητά της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον υπουργό της Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Γ. Τσατάνη επαναλαμβάνει τις καταγγελίες κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου με ευθεία μομφή για παρέμβαση στο έργο της σε ό,τι αφορά το χειρισμό της για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ κάνει λόγο και για προσφυγή σε βάρος του στη Δικαιοσύνη. Εμμένει στη θέση ότι νομίμως χειρίστηκε η ίδια τη δικογραφία.

  • Στο μεταξύ, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αθ. Ακριτίδης, εισηγήθηκε να εκδοθεί στην Κύπρο ο Μ. Φόρου, στενός συνεργάτης του Α. Βγενόπουλου, για ένα από τα τέσσερα αδικήματα που τον εκζητούν οι δικαστικές κυπριακές αρχές, σχετικά με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η εισαγγελική πρόταση για τον Ευθ. Μπουλούτα, επίσης συνεργάτη του Α. Βγενόπουλου. Οπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Εφετών έχει ταχθεί υπέρ της έκδοσης και των δύο στην Κύπρο. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org