Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ζητά «αξιοποίηση» του ΔΝΤ και «περικοπές δαπανών»

Σε ορμήνιες προς την κυβέρνηση να τα βρει με τους διεθνείς εταίρους του εγχώριου κεφαλαίου και να αποφύγει την παραπέρα φορολόγησή του, ώστε να μη χάσουν θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».

«Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Ελληνες. Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μοτίβο πρόσθεσε ότι «μια χώρα, για να παραμείνει δυνατή, πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς που δε θέλουν με τίποτα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Παραπέρα, με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε «νέα φοροεπιδρομή». «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η περικοπή δαπανών και όχι αύξηση των φόρων» αντιτείνει, ζητώντας π.χ. «συγχώνευση, αναδιάρθρωση ή κατάργηση 826 δημόσιων οργανισμών» και «σύγκρουση με το πελατειακό κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ