Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΙΩΝ
Εκπαιδευτική δράση για μαθητές με επίκεντρο την Αστρονομία

Ελάτε να παρακολουθήσουμε μαζί τα αστέρα, λέει ο Δήμος της Πάτρας στους μαθητές της πόλης και τους καλεί αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στην Πλαζ της Αγυιάς, για μια εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο την Αστρονομία.

Με συντονιστές τους εκπαιδευτικούς Ιωάννη Χιωτέλη και Γεώργιο Δημακόπουλο, θα παρουσιαστεί το λογισμικό Stellarium, που αποτελεί μοναδικό εργαλείο παρατήρησης του νυχτερινού έναστρου ουρανού από υπολογιστή. Το Stellarium είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού, που εμφανίζει έναν ρεαλιστικό ουρανό σε 3D όπως ακριβώς θα τον βλέπαμε με γυμνά μάτια, κιάλια ή τηλεσκόπιο.

Η εκπαιδευτική δράση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου, του Γυμνασίου και των τελευταίων δύο τάξεων του Δημοτικού, χωρίς να αποκλείονται ενδιαφερόμενοι μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας.

Επίσης, θα υπάρξει η δυνατότητα εμφάνισης των αστερισμών που υπάρχουν αυτήν την εποχή στον έναστρο ουρανό, αρχικά να εντοπιστούν και στη συνέχεια να παρατηρηθούν με τηλεσκόπιο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org