Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Η συναυλία στο Ηράκλειο
Η συναυλία στο Ηράκλειο
Καθημερινές είναι οι πρωτοβουλίες συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Χτες, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μάζεψαν από το υστέρημά τους οι οικοδόμοι, στην πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά. Επίσης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) θα βρεθεί το Σάββατο, στις 4 μ.μ., στην πύλη Ε1, για να παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες οργάνωσαν την περασμένη Δευτέρα σωματεία και φορείς του Ηράκλειου Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά τη μαζική ανταπόκριση που συνάντησε η πρωτοβουλία τους, συνεχίζουν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Την εκδήλωση οργάνωσαν τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, το τοπικό παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η Επιτροπή Ειρήνης, οι Ομάδες και Σύλλογοι της ΟΓΕ και Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής.

Ανάλογη πρωτοβουλία, με συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οργανώνουν στο Ρέθυμνο, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μικρασιατών, σωματεία και φορείς της πόλης. Την πρωτοβουλία έχουν πάρει το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας, το Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας, ο Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ρεθύμνου.

Η πορεία στην Κω
Η πορεία στην Κω
Τέλος, πορεία ειρήνης οργάνωσε την περασμένη Κυριακή στην Κω το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, η Β' ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος της ΟΓΕ στο νησί. Η πορεία, από τη μαρίνα μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε μια συμβολική διαδρομή στην οποία καταλήγουν εκατοντάδες πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί, ενώ σε αυτή πήραν μέρος αρκετά παιδιά. Είχε προηγηθεί, την προηγούμενη βδομάδα, εκδήλωση της ΕΛΜΕ στην αίθουσα του 1ου Γυμνασίου, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών, με ποιήματα, αφηγήσεις και μουσικά σχήματα.

Υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Κωνσταντίνου - Σουφλαρίων Λάρισας σήμερα Πέμπτη, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στο στέκι της ΟΓΕ (23ης Οκτωβρίου 8-14, 3ος όροφος). Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνει είναι εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, γάλα, φρούτα (κυρίως μπανάνες), τυριά, κομπόστες, παιδικά ρούχα, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, κάλτσες, κουβέρτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες(24/9/2020)
Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα τιμούν την 8η Μάρτη(21/2/2020)
Γιορτές για τα παιδιά σε όλη τη χώρα(17/12/2016)
Δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες(18/11/2015)
Παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου(1/3/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org