Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Καθημερινή δράση για γερή απεργιακή κλιμάκωση

Μεθαύριο, Πέμπτη, η απεργία στο Δημόσιο. Προετοιμασίες σε χώρους δουλειάς και κλάδους για τη γενική 48ωρη απεργία

Από την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά
Από την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά
Με πολύμορφη δράση μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα οργανώνουν την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Αυτή τη βδομάδα ξεκινά ξανά η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο και τα σωματεία σημαίνουν συναγερμό, μπροστά στην απεργία στο Δημόσιο μεθαύριο, Πέμπτη 7 Απρίλη, και στη 48ωρη γενική απεργία με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Χτες, τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού και Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής έκαναν κοινή εξόρμηση στην Κηφισιά. Με τα πανό τους και τις σημαίες του ΠΑΜΕ, μοίρασαν ανακοινώσεις σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς, ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις και κάλεσαν σε ξεσηκωμό για το Ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

«Πολιορκούν» το υπουργείο Εργασίας

Ταυτόχρονα, συνδικάτα της Αττικής προγραμματίζουν αυτή τη βδομάδα σειρά δράσεων για να αναδείξουν οξυμένα προβλήματα στους κλάδους και για την προετοιμασία της γενικής απεργίας.

Σε κινητοποίηση μεθαύριο Πέμπτη 7 Απρίλη καλεί εργαζόμενους, μισθωτούς τεχνικούς, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους στον κλάδο των Κατασκευών η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Κατεργασίας Ξύλου, καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών - Τεχνικών.

Το κάλεσμα στην απεργία μοιράστηκε χτες σε εκατοντάδες οδηγούς και διερχόμενους στην Κηφισιά
Το κάλεσμα στην απεργία μοιράστηκε χτες σε εκατοντάδες οδηγούς και διερχόμενους στην Κηφισιά
Στο πλαίσιο της δράσης για την ανακούφιση των ανέργων του κλάδου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Ανέργων οργανώνουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 8 Απρίλη, στις 11 π.μ.

Επίσης, την Παρασκευή 8 Απρίλη, σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή τις διεκδικήσεις για προστασία των ανέργων, προχωρούν συνδικάτα της Βιομηχανίας, στις 12 το μεσημέρι. Προετοιμάζοντας την κινητοποίηση, αλλά και τη 48ωρη απεργία, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής οργανώνει σύσκεψη, αύριο Τετάρτη 6 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας θα κάνουν την Παρασκευή, στις 2 μ.μ., ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής (προσυγκέντρωση στο μετρό «Κοραή» στη 1.30 μ.μ.). Απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, Λαϊκές Επιτροπές από τη Δυτική Αθήνα προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, αύριο, Τετάρτη 6 Απρίλη, στις 10 π.μ., με αιτήματα που αφορούν εργαζόμενους και ανέργους.

Την Πέμπτη απεργούν στο Δημόσιο

Παράλληλα με τη μάχη της 48ωρης απεργίας, οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο προετοιμάζουν και την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα στις εξής πόλεις: Αγρίνιο, 10.30 π.μ., στη ΔΟΥ Αγρινίου. Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Λάρισα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Λευκάδα, 10 π.μ., στο νοσοκομείο. Μυτιλήνη, 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς. Πρέβεζα, 9 π.μ., στην εφορία. Ξάνθη, 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Χαλκίδα, 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο στα δικαστήρια. Χίος, 10.30 π.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

Στο κάλεσμά του για την απεργία, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Για εμάς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Δεν πρέπει και δεν θα δώσουμε καμιά ανοχή στο παραπέρα ξεχαρβάλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματός μας και της ζωής μας γενικότερα.

Καλούμε τα σωματεία αλλά και τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας, να την κάνουν υπόθεσή τους. Από σήμερα και μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις ανά χώρο δουλειάς να πάρουν μέτρα για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας. Ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για την επιτυχία της 48ωρης με το που η συγκυβέρνηση καταθέσει στη Βουλή το νόμο - λαιμητόμο».

Προετοιμάζοντας τη μεθαυριανή απεργία, η ΕΛΜΕ Πειραιά οργάνωσε χτες κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή και μαζική εξόρμηση με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Προσπάθεια υπονόμευσης

Την ίδια ώρα όμως που απαιτείται παν-κινητοποίηση για να πετύχει η απεργία στο Δημόσιο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής στη 48ωρη που θα ακολουθήσει, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την υπονομεύσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «εσωτερικό σημείωμα» που απέστειλε το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ - πρώην ΠΑΣΟΚ) προς την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να ανακαλέσουν την απεργία!

«Κρούουμε λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου και σας καλούμε, έστω στο παραπέντε, να αναβάλετε την εν λόγω απεργία (...) μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και ταυτόχρονα το επόμενο χρονικό διάστημα να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν δράσεις σε όλη την Ελλάδα (...), ώστε να επιτύχουμε την αναζωπύρωση της κινηματικής διάθεσης των εργαζομένων και του κοινού μετώπου με όλους τους κοινωνικούς φορείς», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ