Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στεγνώνουν από χρήμα τα προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων

Εξαντλούνται οι διαθέσιμοι πόροι ακόμα και γι' αυτά τα προγράμματα «ανακύκλωσης» των ανέργων, πολλά από τα οποία είχαν προγραμματιστεί τα προηγούμενα χρόνια, κάποια εφαρμόστηκαν με ορισμένες προσαρμογές από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τώρα οδεύουν προς το τέλος τους.

Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους. Και αυτό την ώρα που οι άνεργοι έχουν στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και το γλίσχρο επίδομα ανεργίας το λαμβάνει μόλις ένας στους δέκα ανέργους.

Οπως παραδέχτηκε η αρμόδια υπουργός «οι πόροι είναι πενιχροί» και επί της ουσίας έχουν εξαντληθεί με τα προγράμματα που ήδη «τρέχουν» ή βρίσκονται προς υλοποίηση. Η ίδια παρέπεμψε για μετά το 2017, σε πόρους που μπορεί να προέλθουν «από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ», μέρος του οποίου θα κατευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που συγχρηματοδοτεί τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιορίζει τον αριθμό των «ωφελούμενων» όπως τους αποκαλεί στα 19.500 άτομα, είναι ύψους 132 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά συνολικά 51 δήμους με μεγάλα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας. Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι οκτώ μήνες και θα τεθεί σε λειτουργία όχι νωρίτερα από τα μέσα του καλοκαιριού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία», η Ράνια Αντωνοπούλου ανήγγειλε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι αυτή να μην απευθύνεται μόνο στις ευάλωτες ομάδες, όπως κυρίως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά σε όλους τους ανέργους, τους κοροϊδεύουν ότι θα σωθούν, αν γίνουν επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ