Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανισόπεδοι κόμβοι - τέρατα στον Αλιμο!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 8 μ.μ.

Παρά τη ριζική αντίθεση των κατοίκων του Δήμου Αλίμου, το ΥΠΕΧΩΔΕ προκήρυξε - με εξαιρετικά συνοπτικές διαδικασίες την εργολαβία για την κατασκευή των τριών ανισόπεδων κόμβων. Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Ιούλη και αποτελεί κοινό μυστικό ότι με την κατασκευή των 3 ανισόπεδων κόμβων, καταστρέφεται ολοκληρωτικά η παραλία Αλίμου, μετατρέπουν στην πράξη την παραλιακή σε Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας και αποκόπτουν την πόλη από την παραλία και το τραμ. Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας Σαρωνικού, η οποία διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παραλία Αλίμου, στη διασταύρωση της Λεωφ. Ποσειδώνος με τη Λεωφ. Καλαμακίου (κέντρο ΟΣΤΡΙΑ).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κόμβοι με τη Λεωφ. Αμφιθέας και τη Λεωφ. Αλίμου γίνονται με τη δημιουργία «τρομπέτας» και καταλαμβάνουν ο πρώτος 11 στρέμματα και ο δεύτερος 6 στρέμματα, ενώ απαιτεί επιπλέον εκτεταμένα μπαζώματα στη θάλασσα. Στον τρίτο κόμβο με τη Λεωφ. Καλαμακίου «ταπεινώνεται» τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, η οποία αποκτά 10 (!!!) λωρίδες κυκλοφορίας, καταλαμβάνοντας μεγάλο κομμάτι της παραλίας από την έξοδο της μαρίνας έως την πλαζ του ΕΟΤ (συμπεριλαμβανομένου και τμήματος της παιδικής χαράς και της δημοτικής πλαζ).

«Ενας αδιάβατος αυτοκινητόδρομος 2 χιλιομέτρων (που αρχίζει 340 μέτρα πριν από τη Λεωφ. Αμφιθέας και τελειώνει 500 μέτρα μετά τη Λεωφ. Αλίμου) - τονίζεται στην ανακοίνωση - παρεμβάλλεται ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα και αποκλείει τους κατοίκους του Αλίμου από την παραλία και το παραλιακό τραμ»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ