Κυριακή 3 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχίες για την ανάκαμψη από τον ΣΕΒ

«Οι επιχειρήσεις θα είναι πολύ προσεκτικές στην πρόσληψη εργατικού δυναμικού, πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζουν πότε θα έρθει η ανάκαμψη και εάν θα έχει βάθος και διάρκεια» (...).

Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ, στο πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο για την οικονομία, εκφράζοντας ανοιχτά επιφυλάξεις και για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάκαμψης αλλά και για τη διάρκειά της, δηλαδή για το ενδεχόμενο νέας υποχώρησης στην οικονομική δραστηριότητα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΕΒ: «Η όποια ανάκαμψη δεν θα συνοδεύεται, σε αρχικά στάδια τουλάχιστον, από αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης, η οποία, παράλληλα, είναι απίθανο να προέλθει από την απλή επαναπρόσληψη όσων έχασαν τις δουλειές τους στην περίοδο της μεγάλης ύφεσης, αλλά μάλλον από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε νέες δραστηριότητες και με νέες εξειδικεύσεις κατάρτισης».

Ταυτόχρονα, οι εγχώριοι βιομήχανοι επαναφέρουν και το ζήτημα του ισότιμου ανταγωνισμού ανάμεσα στο εγχώριο κεφάλαιο με τους ξένους επενδυτές: «Οι ξένοι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας μέσω συμπράξεων με Ελληνες, εύλογα επιθυμούν και οι Ελληνες συνέταιροι να συνεισφέρουν κεφάλαιο. Πώς, όμως, μπορούν να επενδύσουν με ίσους όρους, όταν ένας επιπλέον φόρος (στα μερίσματα) επιβαρύνει, στην πράξη, μόνο τον Ελληνα μέτοχο, ειδικά όταν το εγχώριο κεφάλαιο όλων των μεγεθών έχει ήδη πληγεί πολλαπλά», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ