Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συνάντηση σήμερα στο φόντο διεργασιών ανασύνθεσης

Ψάχνουν τρόπο για να προχωρήσει ο διάλογος σχετικά με την ανασύνταξη του λεγόμενου μεσαίου χώρου

Στ. Θεοδωράκης - Φ. Γεννηματά

Eurokinissi

Στ. Θεοδωράκης - Φ. Γεννηματά
Συνεχίζονται οι διεργασίες στο χώρο της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστεράς και του κέντρου, προς σύμπηξη ενός τρίτου πόλου διαχείρισης της αστικής εξουσίας. Σε αυτήν τη βάση, αναμένεται να έχουν συνάντηση, σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συζητήσουν - όπως διαχέεται - για τον «συντονισμό» της αντιπολιτευτικής δράσης των κομμάτων τους.

Επιπλέον, αναμένεται να δουν πώς μπορεί να προχωρήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη του μεσαίου χώρου, ο οποίος για τον Στ. Θεοδωράκη είναι ευρύτερος από αυτόν που έχει περιγράψει στις παρεμβάσεις της η Φώφη Γεννηματά, και μάλλον συμπίπτει με το «προοδευτικό κέντρο» όπως το έχει ορίσει και εστιάζει εκεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Ειδικότερα, αναμένεται να εξετάσουν την ύπαρξη ενδιαφερόμενων «κοινωνικών δυνάμεων» για να θεμελιωθεί ένας καινούργιος φορέας, στήνοντας κατ' αρχάς μιαν «επιτροπή διαλόγου» - χωνευτήρι κομμάτων και παραγόντων.

Η συνάντηση έκλεισε χτες το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο που έγινε με πρωτοβουλία Στ. Θεοδωράκη. Φαίνεται, εξάλλου, ότι το κλίμα για να γίνει η τέτοια συνάντηση είχαν προετοιμάσει από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Πρωτόπαππας κι από πλευράς Ποταμιού ο Δ. Τσιόδρας.

Και άλλες συναντήσεις

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει χωριστή συνάντηση της Γεννηματά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Παπανδρέου, καθώς ο Στ. Θεοδωράκης φέρεται να αποκλείει κοινή συνάντηση των τριών. Μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου στη συζήτηση για ανασύνθεση της εγχώριας κεντροαριστεράς αναγνωρίζει ρόλο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν θέλει ο Στ. Θεοδωράκης.

Το ραντεβού κλείστηκε μόλις δυο μέρες μετά το πέρασμα από την Αθήνα του σοσιαλδημοκράτη προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, τη συνάντηση που είχε με την Φ. Γεννηματά, και την αντίστοιχή που φημολογείται ότι είχε με τον Στ. Θεοδωράκη (το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών).

Σημειωτέον, βέβαια, ο Μ. Σουλτς μιλά και με τον Αλ. Τσίπρα, και έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ ενός κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Και τέλος, να καταγραφεί ότι διάφορα αστικά επιτελεία, όπως π.χ. το Συγκρότημα Τύπου μέσω των εφημερίδων του, εδώ και μήνες έχουν στείλει μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να τα βρουν και στην εδώ Βουλή, θυμίζοντάς τους ότι στην Ευρωβουλή ανήκουν στην ίδια ευρωομάδα εδώ και μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ