Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Στο ίδιο μοτίβο, του δικομματικού καβγά για την ενίσχυση του διπολισμού, επισκιάζοντας ταυτόχρονα ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η πολιτική που ματώνει το λαό για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, κινήθηκαν και οι δευτερολογίες του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, και του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις «εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης», διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 χτες τα ξημερώματα.

Αμφότεροι επιδίωξαν να εγκλωβίσουν εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις στην απάτη ότι αιτία της καπιταλιστικής κρίσης είναι ορισμένα «λαμόγια» επιχειρηματίες και πολιτικοί που «τα πήραν», ότι μπορεί να υπάρξει και υγιής καπιταλισμός, χωρίς διαφθορά και διαπλοκή, ενώ διαγκωνίστηκαν έντονα για το ποιος είναι εντέλει ικανότερος διαχειριστής των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά στη δευτερολογία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «και οι μεν και οι δε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ) είχατε καλλιεργήσει προσδοκίες για δήθεν μεγάλες αποκαλύψεις. Το μόνο που αποκαλύπτεται τελικά είναι ότι και οι δύο υπηρετείτε την ίδια πολιτική, την ίδια κατεύθυνση, το ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο συνολικά και στη Δικαιοσύνη πιο συγκεκριμένα, το ίδιο σάπιο σύστημα, σε τελευταία ανάλυση, που γεννά και αναπαράγει τη διαφθορά».

Αποκαλύπτοντας τα διάφορα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα των αστικών επιτελείων γύρω από τη διαφθορά, αλλά και το πώς οι διάφορες επιχειρήσεις «για την πάταξή της» αξιοποιούνται τελικά για να προωθηθούν μια σειρά σχεδιασμών του συστήματος, ο Δ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας το λαό και τη νεολαία «να γυρίσουν την πλάτη στα κάλπικα δίπολα, που στήνονται ξανά με όλα τα παλιά γνωστά υλικά και ψεύτικα διλήμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού», να οργανώσουν την πάλη τους, να ακούσουν το ΚΚΕ, τη φωνή των πραγματικών συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ