Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Προτείνει «εθνική συνεννόηση» στην παρούσα Βουλή

Icon

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Φώφη Γεννηματά, εμφανίστηκε χτες βράδυ να ανιχνεύει σημεία όπου μπορεί να επιτύχει συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το πώς διαχειρίζεται το χώρο της δικαιοσύνης και γενικότερα την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, τα προεκλογικά του ψέματα.

Αλλωστε, από την αρχή ακόμα της εισήγησής της, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή σχετικά με όλα τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Παραπέρα, απηύθυνε ερώτημα στον πρωθυπουργό γιατί δεν συμφωνεί με την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στην οικονομία από το 2002 έως σήμερα. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε, άλλωστε, περίπου παραπονούμενη προς τον πρωθυπουργό, γιατί επί κυβερνήσεων όπου μετείχε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφιζε νομοσχέδιά τους περί διαφάνειας κ.λπ.

Εξάλλου, επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ για το γεγονός ότι επιλέγουν την «πόλωση». Παραπέρα, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να οδηγήσει «τη χώρα με ασφάλεια σε έξοδο από την κρίση» και τον κάλεσε να παραιτηθεί, την ίδια ώρα επέμεινε για «εθνική συνεννόηση» και «λύση» από την παρούσα Βουλή, όπου τα κουκιά δεν βγαίνουν αν δεν μετέχει με τις έδρες του το πρώτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org