Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» θα σηματοδοτήσει νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στη χτεσινή ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Γ. Χουλιαράκη, ανέδειξε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός «ακολουθεί τη γραμμή Τσίπρα ότι μετά το Πάσχα θα έρθει η ανάσταση της ελληνικής οικονομίας», κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς ακριβώς «οι διεθνείς οργανισμοί μιλάνε για συνολικότερη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης» και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου «για την εκδήλωση νέας καπιταλιστικής κρίσης». Επισήμανε ότι ταυτόχρονα «η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης οδηγεί στην όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στα μεγάλα καπιταλιστικά κράτη. Αντιθέσεις που εκδηλώνονται και στα γεωπολιτικά θέματα με ιδιαίτερο τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης».

«Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης δεν πρόκειται να ανακοπεί», πρόσθεσε, «γιατί και ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είστε στοχοπροσηλωμένοι, στρατευμένοι στην ικανοποίηση των αναγκών της καπιταλιστικής οικονομίας, των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων, με τη σύζευξη δύο αλληλοσυμπληρούμενων στόχων. Από τη μια της δημοσιονομικής ισορροπίας και από την άλλη της διαμόρφωσης ενός πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή όμως η δημοσιονομική ισορροπία ήδη προέρχεται μέσα από την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση των κοινωνικών παροχών, τη μείωση στις συντάξεις», «μέσα από τη συρρίκνωση ακόμα περισσότερο της τιμής της εργατικής δύναμης και το βίαιο εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών».

Στη βάση αυτή, ο Ν. Καραθανασόπουλος έκανε σαφές ότι «η ολοκλήρωση της "αξιολόγησης" θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση μίας νέας αντιλαϊκής επίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ