Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιστορική εκδήλωση στη Λέρο

Από την επίσκεψη στο Λακκί
Από την επίσκεψη στο Λακκί
Η αλύγιστη στάση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που εξορίστηκαν στη Λέρο, αλλά και η πολύτιμη πείρα για το σήμερα, αναδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορική εκδήλωση που διοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, 26 - 27 Μάρτη, οι Τομεακές Επιτροπές Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ από όλα τα Δωδεκάνησα, καθώς και αγωνιστών που είχαν εξοριστεί στη Λέρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και εξόριστο την περίοδο της χούντας στο Λακκί της Λέρου.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ιστορικές αναφορές με επιτόπιες επισκέψεις στο Παρθένι το Σάββατο και στο Λακκί την Κυριακή, με τον Δ. Γόντικα να παρουσιάζει μαρτυρίες και κρίσιμα συμπεράσματα για τη σημερινή πάλη.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, η οποία συνέδεσε τις ιστορικές αναφορές με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος. Το βράδυ του Σαββάτου ακολούθησε λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ