Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιτρομοκρατικές ιαχές και αντιθέσεις

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Ο αγώνας ενάντια στον τρόμο και την τρομοκρατία» αποτελεί «βασικό καθήκον της κυβέρνησης» επέμεινε χτες ο Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, ενώ ο εκπρόσωπός του, Ιμπραχήμ Καλίν, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε πιθανές επιθέσεις αυτοκτονίας που σχεδίαζαν ΙΚ και ΡΚΚ, συνεχίζοντας να επενδύει στην «αντιτρομοκρατική» υστερία που δυναμώνει στο έδαφος σύνθετων αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν επέκρινε σφοδρά την παρουσία ξένων διπλωματών στη δίκη δύο δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «καμιά χώρα δεν κρατά διπλωμάτες που συμπεριφέρονται έτσι ούτε για μια μέρα...».

Στο μεταξύ, η ηγεσία της χώρας προσπάθησε χτες να διαλύσει εντυπώσεις που διαμόρφωσαν αμερικανικά δημοσιεύματα (π.χ. «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ») ότι η Ουάσιγκτον αντιδρά σε μια συνάντηση Ερντογάν - Ομπάμα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα κάνει ο Ερντογάν στις ΗΠΑ, για τη διεθνή συνάντηση για την πυρηνική ενέργεια που θα γίνει εκεί. Ο Καλίν δήλωσε στο «Αναντολού» ότι η επίσκεψη Ερντογάν δεν αφορά επίσημη πρόσκληση της αμερικανικής κυβέρνησης και ότι «συνεχίζεται η δουλειά για μια συνάντηση με τον κ. Ομπάμα».

Ηδη, στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που σήμερα αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, με θέμα συζήτησης και τον «αντιτρομοκρατικό» αγώνα στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ