Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Παρέμβαση Φιντέλ Κάστρο

Μια βδομάδα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Κούβα, με χτεσινό άρθρο του στην εφημερίδα του ΚΚ Κούβας «Γκράνμα», με τον τίτλο «Ο αδελφός Ομπάμα», ο ιστορικός ηγέτης της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν έχουμε ανάγκη να μας κάνει η αυτοκρατορία δώρα», τονίζοντας ότι δεν πρέπει ο λαός, παρά τα «μελιστάλακτα λόγια», να ξεχάσει την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και αναφέρεται σε μια σειρά από ενέργειες που οργανώθηκαν από τις αμερικανικές κυβερνήσεις, την επέμβαση στον Κόλπο των Χοίρων, τις δολοφονικές ενέργειες όπως την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους, τις επιθέσεις μισθοφόρων σε πλοία και λιμάνια της Κούβας, τους νεκρούς από πολλαπλές πράξεις βίας. Ταυτόχρονα, αναφέρεται στις κατακτήσεις που έφερε η επανάσταση, από την κατάργηση του ρατσισμού έως τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

«Κινδυνεύσαμε να πάθουμε έμφραγμα ακούγοντας τα λόγια αυτά του Αμερικανού Προέδρου» συνεχίζει και καταλήγει: «Ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι ο λαός αυτής της ευγενικής και ανιδιοτελούς χώρας θα απαρνηθεί τη δόξα και τα δικαιώματα, τον κεκτημένο πνευματικό πλούτο που έχει επιτευχθεί χάρη στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Είμαστε σε θέση να παράγουμε τα τρόφιμα και υλικό πλούτο που χρειαζόμαστε, με την προσπάθεια και την εξυπνάδα του λαού μας. Δεν χρειαζόμαστε η αυτοκρατορία να δωρίσει τίποτε. Οι προσπάθειές μας θα είναι νόμιμες και ειρηνικές, γιατί είμαστε δεσμευμένοι με την ειρήνη και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ