Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Εκπρόσωπος του ινδικού επιχειρηματικού ομίλου «Dodsal» στο Ντουμπάι ανακοίνωσε χτες ότι ανακάλυψε 2,7 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην περιοχή Ρούβου της Τανζανίας, εκτιμώμενης αξίας περίπου 8 δισ. δολαρίων.

ΝΤΟΧΑ.-- Ο αραβόφωνος τηλεοπτικός σταθμός «Αλ Τζαζίρα» του Κατάρ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε «περίπου 500 απολύσεις», κυρίως μεταξύ του προσωπικού του που εργάζεται στο εμιράτο, στο πλαίσιο «πρωτοβουλίας για τη βελτιστοποίηση» της παραγωγικότητας.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Εκκληση για «ψυχραιμία» απηύθυναν χτες οι νοτιοαφρικανικές αρχές, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Σικόσιφι Ραντέμπε, που αγωνιζόταν υπέρ του περιβάλλοντος, κατά των συμφερόντων της αυστραλιανής εταιρείας «Mineral Commodities Limited» που προωθεί την εκμετάλλευση ορυχείου τιτανίου σε παράκτια περιοχή στην επαρχία Ανατολικό Ακρωτήριο. Ο Ραντέμπε εκτελέστηκε με οκτώ σφαίρες στο κεφάλι και στο θώρακα, μπροστά στα μάτια του γιου του, στις 22 Μάρτη, έξω από το σπίτι του στην περιοχή Ζολομπένι, από ενόπλους που ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ