Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
Η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει σαν ... εργολάβους

Απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο να προσληφθούν με σχέση μόνιμης μισθωτής εργασίας

Εργαζόμενοι που λιώνουν καθημερινά παλεύοντας με τα σκουπίδια για ένα μεροκάματο, βαφτίζονται «εργολάβοι» από την κυβέρνηση...

Eurokinissi

Εργαζόμενοι που λιώνουν καθημερινά παλεύοντας με τα σκουπίδια για ένα μεροκάματο, βαφτίζονται «εργολάβοι» από την κυβέρνηση...
«Είναι σαφέστατο το πολιτικό, το δημοσιονομικό, το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή δυνατότητα αλλαγής είτε των εργασιακών σχέσεων αυτών, είτε του θέματος της φορολογίας».

Αυτή είναι η κυνική απάντηση που έδωσε χτες από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους που απασχολούνται στην καθαριότητα στους ΟΤΑ. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Οπως έδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με βάση το άρθρο 49 του ν. 4235/15 της συγκεκριμένης κυβέρνησης, παρατάθηκε μεν η παραμονή των εργαζομένων στη θέση τους μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2016, όμως οι συμβάσεις τους έγιναν «μίσθωσης έργου» και πλέον θεωρούνται ...«επιχειρηματίες»!

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι αυτοί με τις αποδοχές των «τρεις και εξήντα» είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία και να εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με τις συμβάσεις αυτές η κυβέρνηση τους αφαίρεσε βασικά δικαιώματα, όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, την Ασφάλιση στο ΙΚΑ, άδειες, ωράριο εργασίας ειδικά για τις μητέρες μικρών παιδιών και συνολικά όσα διακαιώματα έχουν απομείνει για τους μισθωτούς εργαζόμενους αυτής της ειδικότητας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε «να πάρετε μέτρα, έτσι ώστε να εξαιρεθούν αυτοί οι εργαζόμενοι απ' αυτές τις φορολογικές υποχρεώσεις και το εισόδημά τους να μη φορολογείται σαν να ήταν επιχειρηματίες και, βεβαίως, να μη στερηθούν και τα υπόλοιπα δικαιώματα που έχουν ως εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές». Ο Τρ. Αλεξιάδης εκτός των παραπάνω, αφού ομολόγησε ...«την αδικία», πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτήν τη στιγμή λόγω της διαπραγμάτευσης και των άλλων δεσμεύσεων»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ