Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελλείψεις που εγκυμονούν κινδύνους στο ΠΑΓΝΗ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων.

  • Τη Δευτέρα θα γίνει δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (8.00 - 10.00 π.μ.) των εργαζομένων στο Χειρουργείο και στο Αναισθησιολογικό και συγκέντρωση. Οπως σημειώνουν σε επιστολή τους προς τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας, «τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μειωθεί δραματικά η δύναμη του νοσηλευτικού προσωπικού σε Χειρουργείο και Αναισθησιολογικό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς και με ασφάλεια οι καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητες του τμήματος».
  • Την Τετάρτη θα γίνει δίωρη στάση εργασίας (8.00 - 10.00 π.μ.) όλων των εργαζομένων και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
  • Την Πέμπτη στις 12 μ. θα γίνει σύσκεψη με τους επικουρικούς εργαζόμενους των νοσοκομείων της Κρήτης.

Το Σωματείο υπογραμμίζει την έλλειψη προσωπικού, την εντατικοποίηση και την κρατική υποχρηματοδότηση που εγκυμονούν κινδύνους. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2016 ανέρχεται στα 39,4 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το 2015 οι λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου ανήλθαν στα 53,7 εκατ. ευρώ. Από το νοσοκομείο λείπουν 700 εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών, ενώ «οι όποιες εξαγγελίες για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας δεν επαρκούν ούτε για τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις. Από τις 970 θέσεις που ανακοινώθηκαν, μόνο 2 νοσηλευτές προβλέπεται να έρθουν». Για όλα αυτά το ΚΚΕ κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ