Παρασκευή 25 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη σωματείων για τη 48ωρη απεργία

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς κλάδους έγινε το βράδυ της Τρίτης η σύσκεψη που κάλεσαν σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης μπροστά στη 48ωρη απεργία. Επόμενος σταθμός στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα είναι το συλλαλητήριο που οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 29/3 στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Την πρωτοβουλία της σύσκεψης πήραν τα Σωματεία Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επισιτιστικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), Εργατοϋπαλλήλων στις Χημικές Βιομηχανίες Βόρειας Ελλάδας.

Μιλώντας εισηγητικά για τη 48ωρη απεργία, ο Κ. Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, τόνισε πως «πρόκειται για μια μάχη που έχει ιδιαίτερη σημασία και που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το αν και κατά πόσο θα καταφέρει το οργανωμένο ταξικό κίνημα να βάλει φραγμούς στα αντιλαϊκά σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, της ΕΕ». Τέλος, τη Δευτέρα 28/3, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το ΣΕΤΕΠΕ καλούν σε σύσκεψη με φορείς των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ