Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές με θέατρο

«Η Νύφη της Κούλουρης» από το ΚΘΒΕ
«Η Νύφη της Κούλουρης» από το ΚΘΒΕ
Μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα, «Η Νύφη της Κούλουρης», η μία από τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, ταξιδεύει (25/7) στο θέατρο Βουνού της Καστοριάς. Το κωμειδύλλιο του Ευάγγελου Παντόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Γούτη, σκηνικά - κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη, μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη και χορογραφία Αναστασίας Θεοφανίδου. Παίζουν οι: Διονύσης Καλός, Σοφία Λάππου, Δομινίκη Ράμναλη, Λίλιαν Παλάντζα, Λευτέρης Τεκτονίδης, Κώστας Γακίδης κ.ά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί ακόμη: Στο δημοτικό πάρκο Λιτοχώρου (1η Αυγούστου), στο θέατρο Παπάγου (22/8), στο Ευριπίδειο Θέατρο του Δήμου Σαλαμίνας (24/8), στο υπαίθριο θέατρο Φερρών (29/8), στο θέατρο Πάρκου Εγνατία της Αλεξανδρούπολης (31/8). Η περιοδεία θα συνεχιστεί και το Σεπτέμβρη.

  • Στις 25 Ιουλίου (9.30μμ) στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στα Γιάννενα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Μετάφραση: Τάσος Ρούσος, σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος, σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος, μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης. Παίζουν οι: Στέφανος Κυριακίδης, Νίκος Αρβανίτης, Θόδωρος Γράμψας, Μιχάλης Μπίζιος.
  • Στο Πνευματικό Κέντρο της Πάτμου, η θεατρική ομάδα της Πάτμου θα παρουσιάσει (σήμερα, αύριο, 22, 28, 29/8) το έργο «Ο Επιθεωρητής έρχεται». Σκηνοθεσία Θ. Μανιώτης, σκηνικά - κοστούμια Ειρ. Νικολάου.
  • Στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Τρίπολης», τη Δευτέρα (9.30μμ), το «Σχολείον της Νυκτός» θα παρουσιάσει στο θέατρο Αλσους, το έργο του Μολιέρου: «Ζορζ Νταντέν, η κωμωδία του κερατά», σε σκηνοθεσία Ηλία Φραγκάκη. Στις 24/7 (9.30μμ) στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης θα παρουσιάσει «Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας» του Γ. Θεοτοκά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ