Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο αποτελεί όπλο στην καθημερινή πάλη

Στη Θεσσαλονίκη έκανε χτες την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

MotionTeam

Με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών αλλά και φοιτητών πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο σχολείο, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το αμφιθέατρο γέμισε από εκπαιδευτικούς, κυρίως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές και φοιτητές κυρίως των Παιδαγωγικών Τμημάτων και της Φιλοσοφικής, αλλά και πλήθος άλλου κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ και πήρε μέρος στη συζήτηση για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε ότι βρίσκεται στον αντίποδα των στόχων του κεφαλαίου για προσαρμογή της Εκπαίδευσης στις ανάγκες της κερδοφορίας του, κόντρα στο στόχο που βάζει η αστική τάξη για να παίξει το σχολείο πιο ενεργό ρόλο στην προώθηση της ιδεολογικής της κυριαρχίας, των σάπιων και αντιδραστικών ιδεολογημάτων της.

Οπως είπε, «η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική και αναγκαία. Είναι αποτέλεσμα της μελέτης των εξελίξεων στην οικονομία, των δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα κοινωνικά αγαθά, υλικά και πνευματικά, όπως η Παιδεία και η επιστημονική έρευνα, που σήμερα είναι προνόμιο και μονοπώλιο της αστικής τάξης, να περάσουν στον κεντρικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και έλεγχο από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, να γίνουν κτήμα όλης της κοινωνίας».


MotionTeam

Κάλεσε το λαό να κάνει υπόθεση δική του το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί του. Και τόνισε:

«Η πρότασή μας για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων αποτελεί όπλο στην καθημερινή πάλη. Μπορεί να μπολιάσει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας, να διαμορφώσει κριτήριο αντιπαράθεσης στις αλλαγές που κατά καιρούς προωθούνται και διαφημίζονται.

Σήμερα ξεκινάμε πιο ουσιαστικά μια πλατιά συζήτηση μέσα στο λαό, με τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, των εκπαιδευτικών, των γονιών, της εργατικής τάξης στο σύνολό της. (...)

Γνωρίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, έχουμε επίγνωση των σύνθετων προβλημάτων, τον καταιγισμό των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.

Δεν κάνουμε πίσω. Δουλεύουμε με σχέδιο, επιμονή και υπομονή, ώστε να διαμορφώνονται όροι μορφωτικών απαιτήσεων, να καταπολεμάμε στην πράξη την παραίτηση, την απαξίωση της σχολικής γνώσης συνολικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκέψεις και προβληματισμοί για το περιεχόμενο του σχολείου(2023-02-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παιδεία(2021-12-17 00:00:00.0)
Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση(2021-12-10 00:00:00.0)
Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών(2021-12-04 00:00:00.0)
Η συνείδηση ωριμάζει στις σκληρές αναμετρήσεις που έχουμε και που έρχονται(2011-04-12 00:00:00.0)
Να κερδηθεί η νεολαία στον αγώνα με προοπτική(2008-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ