Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κοινό κάλεσμα από Συνδικάτα της Αττικής

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, εργατικά συνδικάτα της Αττικής δηλώνουν με κοινή ανακοίνωση ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία. Μεταξύ άλλων, σημειώνουν:

«Συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στην ανεργία και στη μεγάλη διαδήλωση - συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ. Καλούμε όλα τα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική, να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, να συμβάλουν ώστε να γίνει γνωστό στους χώρους δουλειάς τους, στον κλάδο τους, να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους στην Αττική, τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων, να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία με τη συμμετοχή τους, αλλά και με κάθε τρόπο που μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία της.

Κάθε συνδικάτο, κάθε σωματειακή επιτροπή και επιτροπή ανέργων να οργανώσει αυτήν την προσπάθεια. Να ενταχθεί αυτή η συζήτηση στις συνεδριάσεις των ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων. Να γίνει πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές για το πλαίσιο πάλης και τις διεκδικήσεις των ταξικών συνδικάτων. Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής.

Να οργανωθεί με πρακτικά μέτρα το κάλεσμα και η οργάνωση των ανέργων, η πολύμορφη δραστηριότητα, η στήριξη και η συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην ανεργία. Κλείνουμε συμμετοχή για την πορεία στα συνδικάτα και στους φορείς. Στα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ώρες 9 π.μ. - 2μ.μ. τηλ: 210.5225.234».

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Συνδικάτα Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org