Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητά «ενότητα» για μια ωφέλιμη για όλους «λύση»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Μια λύση στο πλαίσιο στο οποίο γίνεται ο διάλογος θα είναι επιτυχία για όλους μας, ενώ μια ενδεχόμενη αποτυχία θα είναι κάτι αρνητικό για όλους», σημείωσε χτες ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, από το Λονδίνο, όπου μίλησε σε εκδήλωση για τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. «Το κάλεσμα προς όλους, ανέφερε, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, συλλογικά, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που να τερματίζει επιτέλους την κατοχή της πατρίδας μας». Εκτιμώντας ότι «είναι λανθασμένη η επιλογή να τοποθετούμαστε από τώρα», πρόσθεσε πως «υπάρχουν εκείνα τα κίνητρα με τα οποία μια ορθολογιστικά σκεπτόμενη Τουρκία μπορεί να αντιληφθεί τα οφέλη και για την ίδια από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού».

Οι διεργασίες γύρω από το Κυπριακό θα ενταθούν το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό και με την πολιτική αντιπαράθεση που δυναμώνει ενόψει των βουλευτικών εκλογών του επόμενου Μάη. Χτες, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα κι άλλο μέρος των πρακτικών από την πορεία των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων, ο Σιζόπουλος υποστήριξε ότι το σχέδιο λύσης που συζητά η κυβέρνηση «είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο που απέρριψε ο λαός το 2004».

Στο μεταξύ, αίσθηση έκανε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαμπεράλ», σύμφωνα με την οποία στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο στην Τουρκία, το Κίεβο υποσχέθηκε να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος έναντι της στήριξης που η Αγκυρα πρόσφερε για το θέμα της Κριμαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συζητήσεις για τις επόμενες προεδρικές εκλογές(6/3/2007)
«Πρωτόκολλο», αλλά όχι αναγνώριση της Κύπρου!(1/6/2005)
Κινητικότητα εν μέσω έντονων πιέσεων(4/2/2004)
Πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά μέχρις εσχάτων(13/12/2002)
Εύχονται λύση του Κυπριακού, ετοιμάζονται για ένταξη της νότιας Κύπρου(20/11/2002)
Το «καλύτερο εφικτό» σενάριο υποστηρίζουν οι Αμερικανοί(1/11/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org