Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τη νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο δολοφονικό χτύπημα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που προκάλεσε το θάνατο 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής αυτής ενέργειας.

Η αστική τάξη της Τουρκίας και η κυβέρνηση του ΑΚΡ που την υπηρετεί, φέρουν μεγάλες ευθύνες γιατί με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτοί περιλαμβάνουν το ματοκύλισμα και το διαμελισμό της Συρίας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενώ την ίδια στιγμή επικίνδυνα περιπλέκεται το κουρδικό ζήτημα.

Οπως και οι προηγούμενες έτσι κι αυτή η βομβιστική ενέργεια θα αξιοποιηθεί ως πρόσχημα για την ενίσχυση της επιθετικότητας και της προκλητικότητας της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org