Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα με φοιτητές στην Καταλονία

Με τραγικό τρόπο κατέληξε μια εκδρομή φοιτητών πανεπιστημίων της Καταλονίας στην Ισπανία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, επιστρέφοντας λίγο πριν τις 6 χτες το πρωί από γιορτή στη Βαλένθια, εξετράπη της πορείας του στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, περίπου 150 χλμ. νότια της Βαρκελώνης.

Στο δυστύχημα βρήκαν το θάνατο 13 ξένες φοιτήτριες, όταν για λόγους που ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο και το όχημα βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Εσωτερικών της Καταλονίας, ο Ζόρντι Ζανέ, ανακοίνωσε ότι τα τραγικά θύματα ήταν 13 νέες γυναίκες, από 19 έως 25 ετών, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία παρά μόνο τις εθνικότητες, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αναγνώριση. Συγκεκριμένα ήταν 7 από την Ιταλία, 2 από τη Γερμανία, 1 από τη Ρουμανία, 1 από την Αυστρία, 1 από τη Γαλλία και 1 από το Ουζμπεκιστάν. Επίσης, υπάρχουν και 34 τραυματίες με μια περίπτωση να είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλους με πιο ελαφριά τραύματα. Ανάμεσα στους τραυματίες έγινε γνωστό ότι βρίσκεται και μια Ελληνίδα φοιτήτρια από το Βόλο τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά.

Οι επιβάτες ήταν φοιτητές και φοιτήτριες εγγεγραμμένοι σε καταλανικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγών «Erasmus». Κατευθύνονταν τα χαράματα προς βορρά με μια πομπή πέντε τουριστικών λεωφορείων, αφού είχαν συμμετάσχει στην παραδοσιακή γιορτή «Λας Φάγιας», στη Βαλένθια, 350 χλμ. νότια της Βαρκελώνης.

Αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος, ο Καταλανός αξιωματούχος έκανε λόγο τόσο για ανθρώπινο σφάλμα όσο και για τεχνική βλάβη. «Οι χρόνοι ανάπαυσης που προβλέπονται από τους κανονισμούς έγιναν σεβαστοί, σύμφωνα με τον ταχυγράφο", δήλωσε. "Ομως το ζήτημα είναι να μάθουμε αν στη διάρκεια αυτών των χρόνων ανάπαυσης ο οδηγός αναπαύθηκε αρκετά». Ο 60χρονος οδηγός, ο οποίος ήταν έμπειρος σύμφωνα με τον Ζανέ, εισήχθη σήμερα στην εντατική με κάταγμα στο θώρακα. Κατά συνέπεια αναβλήθηκε η κατάθεσή του σε ανακριτή, που επρόκειτο να δοθεί το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ