Σάββατο 19 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τσέχωφ για δύο

Ο Δημήτρης Μαύρος, η Κωνσταντίνα Κλαψινού και ο Αλέξανδρος Καλπακίδης, μπλέκουν σ' ένα παιχνίδι κωμικών παρεξηγήσεων και ανατροπών κι αφήνουν τον Αντον Τσέχωφ να δώσει τις λύσεις. Τα δύο κωμικά μονόπρακτα του Αντον Τσέχωφ, «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα» παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στο θέατρο «Γκλόρια» Μικρή Σκηνή.

Ενας υποχόνδριος άνδρας, ο Ιβάν Λομόφ, καταφθάνει στο σπίτι των Στεπάνοβιτς να ζητήσει το χέρι της νέας και όμορφης Νατάλια. Η μία παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη και μπλέκει τους ήρωες σ' ένα γαϊτανάκι κωμικών αντιπαραθέσεων. Ενα λιβάδι κι ένας σκύλος μπορούν να καταστρέψουν μια πρόταση γάμου; Στην αιώνια διαμάχη των δύο φύλων ποιος θα κερδίσει; Ο έρωτας ή το συμφέρον; Θα καταφέρει τελικά το ζευγάρι να πιει σαμπάνια από το ίδιο ποτήρι;

Κι όταν στο σπίτι μιας χήρας, εισβάλλει ένας άξεστος τύπος και ζητάει πίσω τα δανεικά, εκείνη τι πρέπει να κάνει; Να επιστρέψει τα χρήματα ή να του δώσει την καρδιά της; Να μονομαχήσει μαζί του ή να αφεθεί στα στιβαρά του μπράτσα; Συνεχόμενες ανατροπές θα μπλέξουν και τους δύο στα δίχτυα του έρωτα κάτω από το βλέμμα του πιστού υπηρέτη.

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Δημήτρης Μαύρος. Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη. Κοστούμια: Ηρα Λιμνιωτάκη - Κατερίνα Ζουράρη. Πρωτότυπη Μουσική: Arva - Kim. Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τσόγκας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ