Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιβάλλεται η ανάδειξη αγωνιστικού σωματείου

Αποσπάσματα από τη διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ενόψει των αυριανών εκλογών

Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στις Κεντρικές Υπηρεσίες (Σορβόλου 24, ΜΕΤΣ), ενώ στην επαρχία οι εργαζόμενοι θα ψηφίζουν στις κατά τόπους μονάδες. Μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) με διακήρυξή της απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα.

«Ως εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ζούμε και εμείς καθημερινά τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής επίθεσης. Η αποδοχή της λογικής του "κόστους" σημαίνει:

Λιγότερο προσωπικό, χαμηλά αμειβόμενο, με επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς. Τη στιγμή που οι ανάγκες στη στελέχωση των δομών είναι τεράστιες, προσπαθούν να τις καλύψουν περιορισμένα και προσωρινά από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και χωρίς δικαιώματα (έργου, "πεντάμηνα" κ.λπ.) ή από "εθελοντές". Τη στιγμή που για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μελών ζητούνται εθελοντές, οι επί χρόνια εργαζόμενοι στον Οργανισμό καθηγητές μερικής απασχόλησης αποκλείονται όχι μόνο από την ισότιμη διεκδίκηση θέσεων πλήρους απασχόλησης, αλλά ακόμα και από την αύξηση των ωρών τους ή την ισότιμη ένταξή τους στις συλλογικές ρυθμίσεις που αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Μείωση του "μη μισθολογικού κόστους", των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και της - ούτως ή άλλως πενιχρής - κρατικής χρηματοδότησης. Μείωση των δημόσιων υπηρεσιών για τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους και υποβάθμιση της ποιότητάς τους (...). Οποιαδήποτε απόπειρα "συγχώνευσης" των φορέων απεξάρτησης - ή "συνέργειάς" τους σύμφωνα με την κυβερνητική φρασεολογία - καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το δίκαιο από τη σκοπιά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αίτημα για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν φορέα πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης, ενταγμένο σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα των εξαρτήσεων και ευρύτερα της Υγείας», υπογραμμίζεται στη διακήρυξη.

Απαντώντας στο ερώτημα «τι σωματείο χρειαζόμαστε σήμερα;», η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για σωματείο που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Να δυναμώνει τον αγωνιστικό συντονισμό με τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και όχι να καλλιεργεί το συντεχνιασμό που απομονώνει και αδυνατίζει τους αγώνες. Ενα σωματείο που να απορρίπτει τη λογική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, της συνύπαρξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τόσο στην απεξάρτηση όσο και ευρύτερα στην Υγεία και την Πρόνοια.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση διεκδικεί μεταξύ άλλων:

  • Απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με χρηματοδότηση από το κράτος, στο ύψος των αναγκών.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα.
  • Γενναία χρηματοδότηση των δημόσιων φορέων πρόληψης και απεξάρτησης. Να μην περάσουν τα σχέδια των συγχωνεύσεων και της ιδιωτικοποίησης.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές των οικογενειών και των συλλόγων οικογένειας για τις ανάγκες των προγραμμάτων και των μελών σε θεραπεία.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές για φάρμακα και Υγεία. Δωρεάν για όλους δημόσιες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ