Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ζυμώσεις για «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής στην Ντόχα τον Απρίλη

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.--

Το «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου αναμένεται να κυριαρχήσει στην ατζέντα συνάντησης υπουργών Πετρελαίου και Ενέργειας που προγραμματίστηκε χτες να πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 17 Απρίλη στην Ντόχα του Κατάρ.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν οι περισσότερες χώρες του ΟΠΕΚ όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Βενεζουέλα, αμφίβολη είναι ωστόσο η συμμετοχή του Ιράν. Το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πει ότι θα δεσμευτούν σε πιθανή απόφαση για «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής, εάν συμμετάσχουν σε αυτό άλλοι μεγάλοι παραγωγοί, ενώ επίσης το Ιράκ έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει σε μία τέτοια συμφωνία. Στη συνάντηση της Ντόχα αναμένεται να συμμετάσχουν και χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία.

Και μόνο η αναγγελία της συνάντησης των αξιωματούχων πετρελαιοπαραγωγών χωρών τον Απρίλη στην Ντόχα προκάλεσε, έστω και μικρή, αύξηση στις διεθνείς τιμές «μαύρου χρυσού». Το πετρέλαιο Μπρεντ πλησίαζε χτες τα 40 δολάρια το βαρέλι, από το χαμηλό 12ετίας των 27,10 δολαρίων που σημειώθηκε το Γενάρη, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 60 σεντς, φτάνοντας τα 36,94 δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ