Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καθεστώς η απληρωσιά στην «Παιδική Στέγη»

Οι εργαζόμενες έξω από το υπουργείο Εργασίας
Οι εργαζόμενες έξω από το υπουργείο Εργασίας
Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος «Παιδική Στέγη», οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και οχτώ μήνες. Η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει κάνει πάγια τακτική της την καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας, έχει μειώσει αυθαίρετα τους μισθούς, ενώ στο αίτημα των εργαζομένων να πληρωθούν απαντά με απειλές για διακοπή λειτουργίας των σταθμών.

Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό, Θεανώ Φωτίου, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς απαίτησε να δοθεί λύση που να εξασφαλίζει τόσο το δικαίωμα των εργαζομένων σε σταθερή δουλειά, όσο και των παιδιών σε δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Υπενθύμισε πως η «ψαλίδα» της απληρωσιάς άνοιξε από τους τρεις στους πέντε και σήμερα στους οχτώ μήνες, ενώ όλα δείχνουν πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί.

Η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε πως δεν μπορεί να δοθεί τέτοια λύση, και ανέφερε ως μόνη πιθανή εναλλακτική το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν οι σταθμοί ως Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Οσο για την καταβολή του ΕΣΠΑ στο Ιδρυμα, επισήμανε πως είναι πιθανό να γίνει σε μια βδομάδα. Ωστόσο, το Σωματείο τονίζει πως, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, από τα ποσά που εκταμιεύονται από το ΕΣΠΑ ένα πολύ μικρό μέρος χρησιμοποιείται για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γι' αυτό καλεί τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ