Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί πληρώνουν και την κρίση και την ανάκαμψη του καπιταλισμού

Οι λαοί πληρώνουν και την κρίση και την ανάκαμψη του καπιταλισμού, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση για την τραπεζική ένωση.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην ομιλία του τα παρακάτω:

«Ισχυρίζεστε ότι η τραπεζική ένωση εξυγιαίνει τις τράπεζες χωρίς να επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα, αλλά οι μέτοχοι και μεγαλοκαταθέτες. Είναι ψέματα.

Για παράδειγμα, τα "κόκκινα", μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που η διαχείρισή τους είναι κρίσιμη πλευρά της τραπεζικής ένωσης, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ευρώπη και την Ελλάδα των 3 μνημονίων, ως αποτέλεσμα της ανεργίας, της γενικευμένης λαϊκής φτώχειας. Στην Ελλάδα, η αξιολόγηση κουαρτέτου - κυβέρνησης τα οδηγεί σε διεθνή κερδοσκοπικά funds, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά και εντείνοντας το κυνηγητό στα λαϊκά νοικοκυριά που πλήρωσαν με μνημόνια την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα θα πληρώσουν την "εξυγίανσή" τους με την απώλεια της στέγης τους, με χιλιάδες πλειστηριασμούς που απελευθερώθηκαν.

Η καπιταλιστική ανάκαμψη δεν έρχεται όπως θέλετε. Οι τράπεζές σας έχουν πρόβλημα. Γι' αυτό συγκεντρώνεται, ενισχύεται το τραπεζικό σύστημα, η εναλλακτική χρηματοδότηση από την ένωση κεφαλαιαγορών ή από τις ενισχυόμενες ιδιωτικές ασφαλιστικές που σαν τα κοράκια εκμεταλλεύονται την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δηλαδή, και την κρίση και την ανάκαμψη του καπιταλισμού θα τα πληρώσει ο λαός αν δεν επιλέξει το δικό του δρόμο, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών του, ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ