Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το υπουργείο των Εξωτερικών του Ιράν στην Τεχεράνη υποστηρίζει ότι οι προχτεσινές δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις δεν παραβιάζουν τη διεθνή συμφωνία που υπέγραψε αναφορικά με τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματός του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ ο σοβαρός τραυματισμός μίας 31χρονης μητέρας, που ήταν υπέρμαχος της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, από τα πυρά πιστολιού που έριξε εναντίον της, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο μόλις τεσσάρων ετών γιος της στη βόρεια Φλόριντα. Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι η 31χρονη, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, πυροβολήθηκε στην πλάτη από το πιστόλι που κρατούσε ο γιος της, δίχως ωστόσο να καταλάβουν πώς βρέθηκε στα χέρια του.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς τάχθηκαν, με χτεσινή επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στους «Τάιμς» του Λονδίνου, υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ισχυριζόμενοι ότι «ένα Brexit θα ήταν καταστροφή για την επιστήμη και την έρευνα». Το γεγονός ότι η καπιταλιστική βάση της οικονομίας (είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ) είναι αυτή που βάζει την επιστήμη στην υπηρεσία του κεφαλαίου, δεν απασχολεί τους εν λόγω πανεπιστημιακούς.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Πτώση για δεύτερο συνεχή μήνα σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές το Γενάρη, κατά 0,5%. Το Δεκέμβρη είχαν μειωθεί κατά 0,7%. Ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2%. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, οι οικονομολόγοι περίμεναν οι εξαγωγές να ανακάμψουν (και όχι να πέσουν) κατά 0,5% και οι εισαγωγές να αυξηθούν κατά 0,4%.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση» στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου διέκοψαν με τη ρίψη δακρυγόνων άλλη μία κοινοβουλευτική συνεδρίαση, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αντιδράσεων για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο σχετικά με τη συγκρότηση Ενωσης Σερβικών Δήμων Κοσσυφοπεδίου και τη νέα οριοθέτηση των συνόρων Μαυροβουνίου - Κοσσυφοπεδίου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον 34 μετανάστες εργάτες καταπλακώθηκαν από τα ερείπια κτιριακού συμπλέγματος που κατέρρευσε χτες στο Λάγκος της νότιας Νιγηρίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αλλοι 13 εργάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από σωστικά συνεργεία που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην περιοχή.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος βετεράνος διπλωμάτης Αχμέντ Αμπουλ Γκέιτ είναι ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου επικεφαλής του 22μελούς Αραβικού Συνδέσμου, που συνεδρίαζε χτες στο Κάιρο με στόχο την εκλογή νέου γενικού γραμματέα. Νωρίτερα τα ξημερώματα, τρία άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που έριξε άγνωστος κοντά σε τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, σε συνοικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ.-- Ο Μάικλ Χορν, πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Volkswagen» στις ΗΠΑ παραιτήθηκε, σχεδόν έξι μήνες μετά την παραδοχή της «Volkswagen» ότι εγκατέστησε παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τα δεδομένα εκπομπής ρύπων σε 580.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

ΧΑΡΙΣΜΠΕΡΓΚ.-- Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν χτες από τα πυρά δύο ενόπλων, οι οποίοι επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους σε πάρτι που γινόταν στην αυλή ενός σπιτιού στην Ουίλκινσμπεργκ, πόλη στην Πενσιλβανία, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Η αστυνομία καταζητεί τουλάχιστον δύο υπόπτους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός(2023-12-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-06-19 00:00:00.0)
Προειδοποιητικά πυρά αμερικανικού αντιτορπιλικού στα Στενά του Ορμούζ(2017-01-10 00:00:00.0)
Προς δεύτερο γύρο συνομιλιών - εκβιασμών;(1999-02-24 00:00:00.0)
Νέες πιέσεις προς Βελιγράδι ζητά ο Κολ(1998-09-01 00:00:00.0)
Πιέσεις Χόλμπρουκ σε Μιλόσεβιτς(1998-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ