Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ
«Σάλος» από το ντόπινγκ της Σαράποβα

Αίσθηση προκάλεσαν στον παγκόσμιο αθλητισμό οι αποκαλύψεις για μια εκ των κορυφαίων στο γυναικείο τένις, τη Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα για χρήση απαγορευμένης ουσίας και μάλιστα συστηματικά από το 2006. Η γνωστοποίηση του γεγονότος έγινε από την ίδια την τενίστρια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Λος Αντζελες το απόγευμα της Δευτέρας, η οποία προλαβαίνοντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις αποκάλυψε πως σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε θετική στη χρήση της ουσίας «Meldonium». Μάλιστα, όπως είπε, λάμβανε τη συγκεκριμένη ουσία συνεχώς από το 2006, ωστόσο δικαιολογήθηκε πως για 10 χρόνια η συγκεκριμένη δεν ήταν στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες που ορίζει ο WADA κάτι που άλλαξε από την 1η Γενάρη του 2016. Παρ' όλα αυτά παραδέχθηκε πως αγνόησε σχετική ειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ που αφορούσε αλλαγές στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες στην οποία μέσα βρισκόταν πλέον και η «Meldonium». Καταλήγοντας η Ρωσίδα τενίστρια δήλωσε πως αναγνωρίζει το σφάλμα της, περιμένει να υποστεί τις συνέπειες και προσδοκά να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Λίγο μετά τις δηλώσεις της Σαράποβα, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις για το περιστατικό, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το δείγμα ελήφθη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Αυστραλιανού ΟΠΕΝ όπου συμμετείχε. Επίσης, γνωστοποιείται πως επειδή δεν προβλέπεται ποινή για τη συγκεκριμένη ουσία (λόγω της πρόσφατης ένταξής της στις απαγορευμένες ουσίες) η αθλήτρια αποβάλλεται προσωρινά από την ενεργό δράση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαράποβα αντιμετωπίζει την ποινή του τετραετούς αποκλεισμού.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό της Σαράποβα έρχεται να προστεθεί ως κρίκος σε μια αλυσίδα περιστατικών που έχουν να κάνουν με χρήση της «Μeldonium» όπου το τελευταίο δίμηνο έχουν αποκαλυφθεί 7 αντίστοιχα περιστατικά αθλητών που τη λάμβαναν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ