Τρίτη 8 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΛΙΒΥΗ
Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις με τζιχαντιστές

ΤΥΝΙΔΑ.--

Καλά οργανωμένη επίθεση που εξαπολύθηκε παράλληλα σε στρατόπεδο και αστυνομικά τμήματα της τυνησιακής μεθοριακής πόλης Μπεν Γκερντάν, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, πραγματοποίησαν χτες τα χαράματα δεκάδες τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» οπλισμένοι με «Καλάσνικοφ», προκαλώντας περίπου 50 νεκρούς και αυξάνοντας τις πιέσεις για αποσταθεροποίηση στη μεθόριο των δύο χωρών.

Ο τυνησιακός στρατός απάντησε άμεσα στην επίθεση, σκότωσε τουλάχιστον 33 τζιχαντιστές και συνέλαβε άλλους 7. Επιπροσθέτως, άλλα 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ίδιες συγκρούσεις, εκ των οποίων οι 6 ήταν άμαχοι και ένα 12χρονο κορίτσι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι η επίθεση των τζιχαντιστών «ενισχύει την επείγουσα ανάγκη για πολιτική λύση στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι έστειλε ενισχύσεις των δυνάμεων του στρατού πέριξ της πόλης Μπεν Γκερντάν.

Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός, Χαμπίμπ Εσίντ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας, Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, και ο τελευταίος ζήτησε από το λαό να «επαγρυπνεί», μολονότι διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι «ο στρατός και η αστυνομία θα νικήσουν τη βαρβαρότητα κατά μήκος των συνόρων».

Οι αμερικάνικες δυνάμεις ανεβάζουν σε 6.000 τους τζιχαντιστές στη Λιβύη, δυναμώνοντας τις προοπτικές για έναρξη της επόμενης φάσης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη διαλυμένη αυτή χώρα τα τελευταία 5 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ