Κυριακή 6 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αλληλεγγύη με κάθε τρόπο σε πρόσφυγες και μετανάστες

Παράλληλα, δράση ενάντια στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπου εμπλέκεται ως τα μπούνια και η ελληνική κυβέρνηση

Το κομβόι του ΠΑΜΕ με τη βοήθεια που συγκέντρωσε, έξω από το Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στα Διαβατά
Το κομβόι του ΠΑΜΕ με τη βοήθεια που συγκέντρωσε, έξω από το Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στα Διαβατά
Καθημερινή παρουσία στους πρόχειρους προσφυγικούς καταυλισμούς, που έχουν στηθεί στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν τα ταξικά συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους.

Σε όλους αυτούς που γλίτωσαν από τον πόλεμο, τους διακινητές και την παγωμένη θάλασσα, όχι όμως και από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους κρατά εγκλωβισμένους, μέσα σε άθλιες συνθήκες, πραγματικά απάνθρωπες, ειδικά για τα χιλιάδες παιδιά.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα οργανώνουν τη συγκέντρωση και τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ακόμα και τα στοιχειώδη σε πρόσφυγες και μετανάστες, αφού η απουσία οποιουδήποτε κρατικού μηχανισμού είναι κραυγαλέα.

Παράλληλα, πρωτοστατούν στην οργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων και άλλων δράσεων, που αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες του πολέμου και της προσφυγιάς, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ανταγωνισμούς, στους οποίους χώνεται ολοένα και πιο βαθιά η ελληνική κυβέρνηση, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η διαφωτιστική αυτή δουλειά γίνεται προσπάθεια να συνδυαστεί με κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για την καταδίκη της πολιτικής των ΝΑΤΟ - ΕΕ και των κομμάτων τους, που ευθύνεται για τον ξεριζωμό και το δράμα των μεταναστών, αλλά και για την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Στο πλευρό των εγκλωβισμένων

Από τη διανομή στο λιμάνι του υλικού που συγκέντρωσαν Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
Από τη διανομή στο λιμάνι του υλικού που συγκέντρωσαν Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
Ηδη, Λαϊκές Επιτροπές έχουν επισκεφθεί πολλές φορές και μοίρασαν υλικά στο λιμάνι του Πειραιά, στο Ελληνικό, στα Διαβατά και αλλού. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συγκέντρωση υλικού είναι συγκινητική, όπως και συνολικά η κινητοποίηση του λαού, που εκφράζει απλόχερα από το υστέρημά του την αλληλεγγύη του.

Τα είδη για τα οποία υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη είναι: Πάνες για μωρά, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντιλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, κουταλάκια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης, εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.

Ενδεικτικά, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξής πρωτοβουλίες συγκέντρωσης βοήθειας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες:

  • Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος συγκεντρώνει βοήθεια καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9 π.μ. έως 5 μ.μ.), στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος, γραφεία 1-2).
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή (9 π.μ. έως 1 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.) στα γραφεία του.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στα γραφεία του ΟΦΟΝ (Κ. Γέμελου 119), από Δευτέρα έως Παρασκευή (5 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης συγκεντρώνει βοήθεια καθημερινά (9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.), στο στέκι της. Τα είδη που θα μαζευτούν θα φτάσουν στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά, με καραβάνι αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., από το στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου συλλέγει απαραίτητα για τους πρόσφυγες είδη καθημερινά στα γραφεία της (Θεοφράστου 6 και Σαράντα Εκκλησιών).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος Αθήνας (Παγκράτι, Γούβα, Ν. Κόσμος) συγκεντρώνει είδη υγιεινής, ρουχισμό και τρόφιμα καθημερινά (6 μ.μ. έως 8 μ.μ.) στα γραφεία της (Κάρπου 38 και Βουλιαγμένης).
  • Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας θα συγκεντρώσει σήμερα, Κυριακή, στις 12 μ. στην πλατεία Πατριάρχου, βοήθεια για πρόσφυγες και μετανάστες.
Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Παράλληλα με τα παραπάνω, προγραμματίζονται εκδηλώσεις - συσκέψεις με θέμα τις επικίνδυνες εξελίξεις που δρομολογούν η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας για την παραχώρηση του λιμανιού του Βόλου για ανεφοδιασμό των πλοίων του ΝΑΤΟ που πλέουν στο Αιγαίο οργανώνουν, την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου, εργατικά σωματεία κι άλλοι μαζικοί φορείς της Μαγνησίας. Η απόφαση πάρθηκε σε πλατιά σύσκεψη και έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών σε κοινό κείμενο που καλεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
  • Από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Δέλτα, σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας την Παρασκευή 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ