Κυριακή 6 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ελληνες σκακιστές στη Μόσχα

Συνέντευξη του Βλ. Κράμνικ στην «Sports Express»

Μετά από το 12ο Ανοικτό Κύπελλο της Μόσχας (όπου αγωνίστηκαν και οι Ελληνες σκακιστές και σκακίστριες Σταυρούλα Τσολακίδου, Κατερίνα Παυλίδου, Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου, Αναστ. Παυλίδης, Αντ. Χατζημανώλης, Λαμπ. Γιαννουλάκης, Αντρ. Κοντοκάκης και ο Κύπριοι Αντρέας και Μαρία Χατζηνικολάου) διεξάγεται στη ρωσική πρωτεύουσα (1η με 10 Μάρτη) και το επανεμφανιζόμενο και ισχυρό Δ.Τ. «Αεροφλότ 2016».

Στον όμιλο των GM αγωνίζονται 70 σκακιστές από 20 χώρες με πρώτον τον Ρωσο-ισραηλινό Μπόρις Γκέλφαντ (48 χρ., 21ος στη λίστα της FIDE με 2735 ΕΛΟ).

  • Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην «Sports Express» της Μόσχας, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βλαντιμίρ Κράμνικ (Ρωσία 41 χρ., 2ος σε ΕΛΟ με 2801) μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η μη συμμετοχή του στο ματς των «διεκδικητών» για τον παγκόσμιο τίτλο ήταν ένα παιχνίδι της τύχης. Με το ΕΛΟ που είχα εκείνη την περίοδο, δεν προκρινόμουνα. Αν ήταν 2 μήνες πριν ή 2 μήνες μετά, θα ήμουν στους «8»! Σε ερώτηση για το ποιος είναι το φαβορί των «8», απάντησε ότι δεν υπάρχει επικρατέστερος και όλα θα κριθούν από τη φόρμα που θα έχει κάθε παίκτης κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
  • Τα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα Αντρών - Γυναικών 2016 θα διεξαχθούν στην πόλη Γκτζάκοβα στο Κόσσοβο από 11 έως 24 Μάη 2016 και στην πόλη Μαμαία της Ρουμανίας από 26 Μάη έως 8 Ιούνη 2016 αντίστοιχα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ