Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Στήνει μηχανισμό με αποστολή την καταστολή

Η δημιουργία ομάδων που θα συνεργάζονται με την Αστυνομία για την πρόληψη της εγκληματικότητας, αποφασίστηκε σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα της Τερψιθέας, με την παρουσία της δημοτικής αρχής Λαρισαίων, (παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σούλτης και Καλτσάς), του Τοπικού Συμβουλίου Τερψιθέας και της Αστυνομίας (παρών ήταν ο Διοικητής του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος, Γ. Βασιλείου). Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που συγκροτήθηκε από εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους και κατοίκους, θα διερευνηθεί και ο τρόπος πρόσληψης ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λαρισαίων καταγγέλλει την πρακτική της δημοτικής αρχής Λαρισαίων (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.), που, εκμεταλλευόμενη ένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή της Τερψιθέας, θα προχωρήσει τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου με τη δημιουργία τοπικών κατασταλτικών μηχανισμών, σε συνεργασία, μάλιστα, με την Αστυνομία.

Σημειώνει ότι η Επιτροπή που συγκροτήθηκε έρχεται ως συνέχεια των «συμβουλίων παραβατικότητας» που ψήφισαν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και έχουν παρόμοιο ρόλο. Τα «συμβούλια παραβατικότητας» είναι κατασταλτικοί μηχανισμοί χαφιεδισμού, που, με πρόσχημα την πρόληψη κατά της εγκληματικότητας, περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα αρμοδιοτήτων, όπως συνεργασία με την αστυνομία, ανταλλαγή πληροφοριών κ.τ.λ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

-- Με τι όρους θα δρουν στην περιοχή αυτές οι ομάδες και με ποια δικαιοδοσία θα ελέγχουν ή θα παρακολουθούν;

-- Ποιος είναι υπεύθυνος για την καταστολή και την αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών (διαρρήξεων κ.τ.λ. και με ποιο δικαίωμα η Αστυνομική Διεύθυνση «μοιράζει» τέτοιες αρμοδιότητες σε πολίτες;

-- Με ποιο δικαίωμα θα παραδοθεί η φύλαξη αστικών περιοχών σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης;

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό της περιοχής να μην «τσιμπήσει» στα κελεύσματα της δημοτικής αρχής περί πρόληψης της παραβατικότητας με μηχανισμούς που θα χρησιμοποιηθούν αύριο για τη γενικότερη καταστολή των λαϊκών δικαιωμάτων. Η πρόληψη και η καταστολή εγκληματικών πράξεων είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και κανενός άλλου. Το γεγονός ότι σήμερα η αστυνομία αδυνατεί να πράξει τα αυτονόητα στην περιοχή, δεν είναι ζήτημα λειψανδρίας, αλλά χρησιμοποίησής της από το κράτος ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Καταγγέλλει στο λαρισαϊκό λαό τη μεθόδευση από πλευράς δημοτικής αρχής και απαιτεί να μην προχωρήσει κανένας σχεδιασμός πριν συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ