Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα έγγραφα από τη «διαθήκη» του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης - φαντομά «Αλ Κάιντα», μετέδωσαν χτες πως άφησε μετά το θάνατό του από πυρά Αμερικανών πεζοναυτών στο Πακιστάν, το 2011, περίπου 29.000.000 δολάρια για επιχειρήσεις τζιχαντιστών της οργάνωσής του.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Δύο Πακιστανοί που συνεργάζονταν με τη γνωστή USAID (παραμάγαζο της CIA) σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη βόμβας, στην Πεσαβάρ, με στόχο ένα όχημα που ανήκε σε αποστολή κατά της εξάπλωσης ναρκωτικών στη βορειοδυτική επαρχία Ανμπάρ. Αμερικανικά ΜΜΕ που πρωτομετέδωσαν την είδηση, έκαναν λόγο και για «Πακιστανούς στρατιώτες» που επίσης σκοτώθηκαν.

ΡΙΑΝΤ.-- Οι σαουδαραβικές αρχές εκτέλεσαν χτες ακόμη πέντε θανατοποινίτες, ανεβάζοντας έτσι σε 69 τον αριθμό των ατόμων που έπεσαν θύματα της θανατικής ποινής στη χώρα.

ΤΙΡΑΝΑ.-- «Μόνο το 2015, η αξία της ποσότητας των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ» δήλωσε χτες ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους κατασχέθηκαν ακίνητα αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το αμερικανικό Πεντάγωνο προγραμματίζει να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία προκειμένου ν' αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο σύστημα ασφάλειας υπολογιστών, προϋπολογισμού άνω των 600 εκατ. δολαρίων. Στο σχετικό διαγωνισμό αναμένεται ότι θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, όπως οι εταιρείες «General Dynamics Corp», «Raytheon Co», «Lockheed Martin Corp», αλλά και η «Northrop Grumman Corp». Στο μεταξύ, χτες το πρωί, στο Χάμιλτον του Οχάιο, ένας 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ στο κυλικείο σχολείου, σκοτώνοντας δύο μαθητές και τραυματίζοντας άλλους δύο και νωρίτερα, στο Σολτ Λέικ Σίτι, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό 17χρονου Σομαλού μετανάστη που φέρεται να επιτέθηκε σε κάποιο άτομο με σιδερολοστό.

ΚΑΪΡΟ.-- Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε τριετή κάθειρξη και πρόστιμο 500 αιγυπτιακών λιρών το συντονιστή του νεολαιίστικου «Κινήματος της 6ης Απριλίου», Αμρ Αλί, καθώς και άλλα τρία μέλη της οργάνωσης αυτής, που έχει τεθεί εκτός νόμου. Οι τέσσερις καταδικάστηκαν διότι φέρεται πως είχαν στην κατοχή τους φυλλάδια που ζητούσαν την ανατροπή του καθεστώτος. Ο Αλί είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ τα άλλα τρία μέλη της οργάνωσης διαφεύγουν της σύλληψης και καταδικάστηκαν ερήμην.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ