Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα μαλακά οι χρυσαυγίτες δράστες της επίθεσης στη Θήβα;

Με μια ποινική δίωξη που μοιάζει με «χάδι» φαίνεται πως πάει να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη τους χρυσαυγίτες δράστες της τραμπούκικης επίθεσης που σημειώθηκε ενάντια σε αγωνιστή στη Θήβα, τον περασμένο Οκτώβρη, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή Θήβας είχε το θράσος, τότε, να καλέσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Β. Καρακώστα στις επετειακές εκδηλώσεις, γεγονός που προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που αρνήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι τιμώντας τα θύματα «αγκαζέ» με τους απογόνους των θυτών τους και υποδέχτηκαν τον βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης με το σύνθημα: «Χτες βασανιστές και ταγματασφαλίτες, όπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες». Μετά το πέρας των εκδηλώσεων της επετείου, τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή επιτέθηκαν σε Θηβαίο αγωνιστή που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία, τον γρονθοκόπησαν στην κοιλιά, τον κλότσησαν και τον απείλησαν. Μάλιστα, η επίθεση καταγράφτηκε και από κάμερες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς οι τραμπούκοι επιτέθηκαν στον αγωνιστή πισώπλατα, όταν αυτός είχε πάει στο μηχάνημα (ATM) της τράπεζας.

Το γεγονός είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πόλη, καθώς πολλά σωματεία εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης και της δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ την επόμενη μέρα διοργανώθηκε στην πόλη μαζική συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ξεκίνησε προανάκριση για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης από το Τμήμα Ασφαλείας Θήβας, η οποία συνεχίστηκε από το 3ο Τμήμα Ερευνών και Δίωξης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. (καθώς ο ένας εκ των δραστών είναι αστυνομικός).

Ωστόσο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε τελικά από τον εισαγγελέα, στα τέλη Γενάρη, είναι για το αδίκημα της εντελώς ελαφράς σωματικής βλάβης, που τιμωρείται με φυλάκιση το πολύ έξι μηνών ή με χρηματική ποινή, σε αντίθεση με την απλή σωματική βλάβη που τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών και παρά το γεγονός ότι στην επίθεση συμμετείχαν περισσότεροι του ενός δράστες, για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει πιο αυστηρή ποινή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ