Κυριακή 28 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η παραγγελία των χρυσαυγιτών...

Εχει περάσει καιρός από τότε που τα ρεπορτάζ ελληνικών και ξένων δικτύων παρουσίαζαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στελεχών της Χρυσής Αυγής. Μία από αυτές ήταν το κατάστημα ενός από τους υπόδικους βουλευτής της στον Κολωνό. Το μαγαζί έκανε χρυσές δουλειές - όπως έλεγαν τότε - πουλώντας ρούχα με τη στάμπα της Χρυσής Αυγής, άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως όπλα, αλλά και στρατιωτικά και αστυνομικά είδη. Την πελατεία εξυπηρετούσε άλλη υπόδικη, που εμφανιζόταν ως αγανακτισμένη εναντίον των μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα. Ολα πήγαιναν καλά, παρά το γεγονός ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει. «Σπασμένη» βέβαια η κίνηση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι «εκλεκτοί» πελάτες ήταν ή στη φυλακή ή είχαν μειώσει τις ...δραστηριότητές τους. Λογικό, λοιπόν, να κοπεί η αθρόα πώληση άρβυλων, παντελονιών παραλλαγής, κοντομάνικων με τα εμβλήματα των φασιστοειδών. Γκαρνταρόμπα απαραίτητη για τα τάγματα εφόδου σε βάρος μεταναστών αλλά και άλλων...

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, οι δουλειές δεν πάνε καλά. Η «είδηση» που κυκλοφόρησε στην «πιάτσα», λέει ότι οι χρυσαυγίτες ψάχνουν αλλού να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους. Το γιατί είναι άγνωστο. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα λένε άνθρωποι που ξέρουν, η παραγγελία που έγινε για λογαριασμό υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και αφορούσε ένα σημαντικό αριθμό «στολών» (παντελόνια και μπουφάν λένε) με διακριτικά της οργάνωσης, δεν έγινε στο γνωστό μαγαζί, αλλά σε κάποιο άλλο κάπου στο κέντρο.

Ακούστηκε, μάλιστα, ακόμα ότι στο συγκεκριμένο νταραβέρι «έπαιξαν» και κάποια καλόπαιδα από συνδέσμους φιλάθλων των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και άλλων «θυρών», αφού αυτοί ξέρουν τα κατατόπια για ανάλογους εξοπλισμούς. Βοήθησαν, μάλιστα, να αναζητηθούν και εμπορικά μαγαζιά στην επαρχία που θα μπορούσαν να τους προμηθεύσουν.

***

Τα «νέα» αυτά θα ήταν αδιάφορα εάν δεν έπεφτε το μάτι μας σε ορισμένες ειδήσεις από το εξωτερικό. Γράφτηκε σε ορισμένες εφημερίδες πριν μερικές μέρες: «Με τα μαύρα μπουφάν τους, που είναι διακοσμημένα με ένα σύμβολο που παραπέμπει σε μια θεότητα των Βίκινγκς και τη σημαία της Φινλανδίας, η οργάνωση "Στρατιώτες του Οντιν" έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα να περιπολούν τους δρόμους, για να προστατεύουν, όπως λένε, τους Φινλανδούς από τους μετανάστες. Στο τέλος του περασμένου έτους, στη βόρεια πόλη Κέμι, κοντά στη μεθοριακή κοινότητα του Τόρνιο, σημείο εισόδου μεταναστών από τη Σουηδία, μια ομάδα νέων ανδρών ίδρυσαν τους "Στρατιώτες του Οντιν". Εκτοτε η οργάνωση επεκτείνεται σε άλλες πόλεις. Μέλη της οργάνωσης αποδίδουν στους "ισλαμιστές εισβολείς" την αύξηση, όπως πιστεύουν, της εγκληματικότητας και συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "οι μετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι".

Στο Κέμι, οι "Στρατιώτες του Οντιν" περιπολούν καθημερινά τους δρόμους, παρά τις θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου. Η οργάνωση λέει ότι δρα σε 23 πόλεις της χώρας, όμως η αστυνομία αντιθέτως εκτιμά πως το δίκτυό της δρα σε πέντε πόλεις. Στη σελίδα της οργάνωσης στο "Facebook" 7.600 χρήστες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους σ' αυτήν μέσω του εικονιδίου "Μου Αρέσει!".

Η ίδια ομάδα έχει κάνει την εμφάνισή της και στη Νορβηγία. Αντίστοιχες τέτοιες κινήσεις οργανώνονται από φασίστες και ακροδεξιούς σε Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία και άλλες χώρες».

Αραγε η ανανέωση της γκαρνταρόμπας των χρυσαυγιτών παραπέμπει σε κάτι ανάλογο; Αραγε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να επαναδραστηριοποιηθούν ως «περίπολα» ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας;

Η είδηση συνέπεσε χρονικά με αυτή ότι το Μάρτη ο Ρουπακιάς πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ελεύθερος. Η παραγγελία ενός μεγάλου αριθμού χρυσαυγίτικων «στολών», οι περιπολίες των φασιστών με αντίστοιχες στολές και το κυνηγητό σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες... Τους συνειρμούς δεν μπορεί να τους αποφύγει κανείς.

* * *

Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι σε γνώση των αρμόδιων της κυβέρνησης και τι προτίθεται να κάνει στο ενδεχόμενο οι χρυσαυγίτες, αξιοποιώντας τη δυσαρέσκεια που γεννά η πολιτική της ΕΕ και η δικιά της στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, να εμφανιστούν ξανά στους δρόμους με ανανεωμένη γκαρνταρόμπα ως σωτήρες και προστάτες...


Χ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ