Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΡ
Εναρξη εργασιών το Μάη

Την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του ΤΑΡ στα μέσα Μάη ανήγγειλε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, και παράλληλα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και η έρευνα οικονομικής βιωσιμότητας του ελληνοβουλγαρικού αγωγού.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105.5», ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι στο κατασκευαστικό κομμάτι του ΤΑΡ θα δημιουργηθούν οκτώ χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν και άλλες έμμεσες από τις ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή τμήματος των σωληνώσεων. Πρόσθεσε ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τον IGB, όπως επίσης και για την υπόθεση του πλωτού σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του εγχώριου δικτύου φυσικού αερίου, λέγοντας πως θα υπάρξουν και έργα επέκτασης και διακλάδωσης των αγωγών του δικτύου, αλλά και κατασκευή αποθηκευτικών σταθμών σε κάποιες πόλεις, μιλώντας συγκεκριμένα για την Πάτρα που, όπως είπε, θα τροφοδοτείται από πλοία με τη μορφή υγροποιημένου αερίου και στη συνέχεια θα μεταφέρεται προς την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ