Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η μεθοδευμένη αλλοίωση των Ιστορικών Τόπων

Τη μεθοδευμένη αλλοίωση του χαρακτήρα των Ιστορικών Τόπων καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ), απευθυνόμενος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το ΔΣ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Νησί της εξορίας των αγωνιστών, στη Γυάρο, εξελίξεις που, όπως τονίζει, έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς, με πρόσχημα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, χωρίς την ενημέρωση των εργαζομένων.

Οι χώροι καθώς και το κτίριο των φυλακών, όπως καταγγέλλεται, μαρτυρούν ότι οι χώροι Ιστορικής Μνήμης σαπίζουν κυριολεκτικά από την εγκατάλειψη και αδιαφορία όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και φορέων Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, την ίδια στιγμή βάσει διαφόρων προγραμμάτων της ΕΕ διεισδύουν και ΜΚΟ που, εκτός των άλλων, αποσκοπούν με τη δράση τους στην αλλοίωση του χαρακτήρα αυτών των Ιστορικών Τόπων και με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Επιπρόσθετα καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και Ενέργειας, να ενημερώσει τα αντιστασιακά σωματεία, συνδέσμους και συλλόγους για τα τεκταινόμενα. Επισημαίνει, τέλος, ότι τα Αντιστασιακά Σωματεία θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιδράσουν άμεσα και συντονισμένα, για να αποτρέψουν τη διαφαινόμενη καταστροφή των Ιστορικών Τόπων, όπου μαρτύρησαν και θανατώθηκαν αγωνιστές του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ