Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κατά του «Βrexit» ο υπουργός Οικονομικών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Θέση «μάχης» υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων των βρετανικών μονοπωλίων εντός της ΕΕ πήρε χτες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οζμπορν, που δήλωσε ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ θα προκαλούσε «ένα βαθύ οικονομικό σοκ».

Σύμφωνα με το BBC, ο Οζμπορν περιέγραψε το ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης από το ευρωπαϊκό μπλοκ ως «μεγάλο οικονομικό στοίχημα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του προκειμένου κάτι τέτοιο να μην πραγματοποιηθεί.

Στο ίδιο «στρατόπεδο» φάνηκε να βρίσκεται νωρίτερα και ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Σαπέν, που προέβλεψε ότι οι Βρετανοί θα κάνουν την «καλύτερη» επιλογή και για τους ίδιους και για την Ευρώπη, αν ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιούνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το καλύτερο για όλον τον κόσμο, τη Βρετανία, όπως και την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ», ενώ αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε (λίγο πριν από τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Σαγκάη της Κίνας) ότι αντιμετωπίζει «πραγματικές δυσκολίες» αλλά δεν βρίσκεται σε κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ