Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαζική εξόρμηση - παρέμβαση στα Διαβατά

Μαζική εξόρμηση - παρέμβαση με στόχο την ενημέρωση του λαού της περιοχής για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το Προσφυγικό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/2 στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από τις ΚΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Μια δράση που ξεκίνησε ως μαζική εξόρμηση, αγκαλιάστηκε από το λαό της περιοχής και μετατράπηκε σε μαζική πορεία - διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η ταξική αλληλεγγύη και η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μόνιμα θύματα τους λαούς. Με την πορεία και τα συνθήματα όπως «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», ανέδειξαν την ανάγκη για πάλη ενάντια στον πραγματικό εχθρό, το κεφάλαιο, τις λυκοσυμμαχίες του και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ηταν μια καίρια παρέμβαση ενάντια στις ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις που καλλιεργούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τη λειτουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες μοίρασαν την ανακοίνωση της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δέλτα. Μέσα από την ανακοίνωση που μοίρασαν, διατύπωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στη δημιουργία των hot spots και στη μετατροπή της χώρας μας σ' ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Αντιθέτως, απαίτησαν να υπάρχουν χώροι που θα φιλοξενούν προσωρινά αυτό τον κόσμο, σε συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς: Με υποδομές όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση, στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και ό,τι άλλη υπηρεσία χρειάζεται, με κρατική μέριμνα, χωρίς παρουσία ΜΚΟ. Και ταυτόχρονα, με γρήγορες διαδικασίες να τους παρέχονται έγγραφα για να πάνε στη χώρα τελικού προορισμού τους.

Χτες βράδυ, αντίστοιχη μαζική εξόρμηση - παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο, ενώ εξορμήσεις προγραμματίζονται σήμερα στη Χαλάστρα και την επόμενη Τρίτη στη Σίνδο.

Το επόμενο διάστημα, οι ΚΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις τους πολύμορφα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ