Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Καθοριστική η συμβολή του ΚΚΕ στη λαϊκή πάλη

Για το χαρακτήρα των εξελίξεων και για την ανάγκη ισχυροποίησης των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μίλησε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 22/2 η ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στην εισήγηση ο Ν. Μαυροκέφαλος τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πιστέψει τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση των Ταμείων. Αλλά ότι στην πραγματικότητα αποτελεί «λαιμητόμο» για την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία και φτωχή αγροτιά, τους μικρούς ΕΒΕ.

Επισήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί με διάφορα σενάρια που αναπαράγονται στο πολιτικό σκηνικό περί οικουμενικής κυβέρνησης, να μην ξεγελαστεί από το δίπολο που στήνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τις αντιπολιτευτικές κορόνες των άλλων κομμάτων, που στόχο έχουν να κρατούν το κίνημα «παγωμένο». Πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα από την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και των συλλαλητηρίων της μικρομεσαίας και φτωχής αγροτιάς μαζί με τους εργαζόμενους στις 12 και 13 Φλεβάρη, γιατί υπάρχουν προϋποθέσεις να δυναμώσει η πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ, βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Τόνισε την ανάγκη να στηθεί ένα μεγάλο εργατικό «μπλόκο» στα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα να ενισχύεται η συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας, που θα ανοίγει το δρόμο για ριζικές αλλαγές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καθοριστική στάση και συμβολή του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Οτι με την πολιτική του ΚΚΕ και την πρωτοπόρα δράση μελών του Κόμματος μέσα από σωματεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές, ένα σημαντικό τμήμα του λαού δεν τσίμπησε στα διάφορα ψευτοδιλήμματα που κάθε φορά έβαζαν η αστική τάξη και οι εκπρόσωποί της.

Ακόμη, τόνισε ότι χρειάζεται να παρθούν υπόψη οι εξελίξεις στην ΕΕ, η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των κρατών - μελών και οι αντιθέσεις που αυτές περικλείουν, όπως και η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων διεθνώς, που σε κάθε περίπτωση ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς, όπως αυτοί που συνεπάγονται από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ