Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIFA
Νέοι μπελάδες στο παρά 1 των εκλογών

Νέους μπελάδες βάζει στη FIFA και μάλιστα στο παρά 1, πριν από τις εκλογές της για την ανάδειξη προέδρου, μεθαύριο Παρασκευή 26 Φλεβάρη, ένας εκ των πέντε υποψηφίων για την αντικατάσταση του Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος παραιτήθηκε κάτω από το βάρος των σκανδάλων διαφθοράς. Συγκεκριμένα, ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν με προσφυγή του στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) ζήτησε αναβολή των εκλογών.

Το αίτημα έγινε μετά την απόρριψη αιτήματος του Αλ Χουσεΐν από τη FIFA, που αφορούσε στην τοποθέτηση διαφανών θαλάμων στους οποίους θα προσέρχονται να ψηφίσουν τα μέλη του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με νομικούς του πρίγκιπα η διαδικασία καταπατά «κάθε δικαίωμα σε μια ψηφοφορία ακριβή και σαφή».

Επίσης, ο πρίγκιπας προσβάλλει και την επισήμανση της FIFA σχετικά με την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά τη σύνταξη του ψηφοδελτίου. «Η σύσταση θεωρείται ανεπαρκής», αναφέρουν οι δικηγόροι του Χουσεΐν, τονίζοντας πως ο πρίγκιπας μπορεί να αναλάβει το κόστος για να τοποθετηθούν θάλαμοι με άλλες προδιαγραφές.

Στην προσφυγή του ο Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν εγκαλεί την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία για αργοπορημένη απάντηση στο αίτημά του, ενώ προαναγγέλλει σειρά προσφυγών και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προβληματίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους για την «επόμενη μέρα» στη FIFA.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org